Cech nadert top 5 Chelsea-legendes

Koen Donvil
| 1 reacties
Cech nadert top 5 Chelsea-legendes
Foto: © SC

Petr Cech kan zichzelf vanmiddag nog wat meer in de geschiedenisboeken van Chelsea schrijven. Een basisplaats op het veld van Newcastle brengt hem voorbij Blues-icoon Dennis Wise naar de zesde plaats op de ranking van meeste wedstrijden voor Chelsea.

De 31-jarige doelman is trots, zegt hij op de website van zijn club. “Het is een fantastische prestatie, zeker omdat je als doelman enkel wedstrijden kan spelen door in de basiself te staan. Een trainer gaat een doelman niet wisselen omwille van tactische redenen. Je speelt of je speelt niet als doelman.”

De Tsjechische goalie is bezig aan zijn tiende seizoen bij de Londense club en denkt nog niet aan uitbollen. “Toen ik hier arriveerde was mijn eerste betrachting om zo veel mogelijk wedstrijden te spelen. Dat is me aardig gelukt. Ik ben heel blij met de prijzen die we gepakt hebben. Hopelijk kunnen we er in de toekomst nog winnen. We staan er alleszins goed voor in de competitie en de Champions League.”

Cech zweeg in alle talen over Thibaut Courtois. De doelman van Atlético Madrid is eigendom van Chelsea en doet het uitstekend bij zijn club, waardoor steeds meer stemmen opgaan om onze nationale nummer 1 naar Stamford Bridge te halen. Courtois geniet echter ook meer dan gewone belangstelling van FC Barcelona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties