Chelsea laat koppositie liggen

Joris De Wolf
| 8 reacties

Chelsea heeft op de tiende speeldag van de Premier League met 2-0 verloren op het veld van Newcastle. Voor The Blues het eerste puntenverlies in meer dan een maand tijd. Eden Hazard speelde een volledige wedstrijd, Kevin De Bruyne was wederom niet geselecteerd.

In een matige eerste helft was Chelsea het gevaarlijkst. Na een kwartier spelen kopte kapitein John Terry op de lat. In de herneming belandde ook een omhaal van Branislav Ivanovic op de dwarsligger. John Terry was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar zag zijn poging van de doellijn gekeerd worden door David Santon.

De wedstrijd ontplofte pas twintig minuten voor tijd. Op aangeven van de Fransman Yohan Cabaye scoorde zijn landgenoot Yoan Gouffran het openingsdoelpunt. Newcastle bleef aandringen, maar Terry behoedde met een geweldige duik de 2-0. Het lukte de Londenaren niet om nog kansen te creëren en in de toegevoegde tijd verdubbelde Rémy dan toch de score.