Marseille sleept punt uit de brand bij Rennes

Caroline Tonnelier

Olympique Marseille heeft na vijf nederlagen een gelijkspel uit de brand gesleept bij Rennes. In de slotfase kwamen de bezoekers nog goed weg, toen Mandanda een penalty van Oliveira stopte.

Marseille kwam met weinig vertrouwen aan de aftrap tegen Rennes en tot overmaat van ramp kwam het team van Baup al na negen minuten op achterstand. In de openingsminuut miste Oliveira nog een reuzenkans, maar even later kon hij profiteren van het mistasten van Marseille-verdediger Morel om de 1-0 op het bord te zetten.

Lang kon Rennes niet genieten van de voorsprong, want net na het kwartier bracht Ayew de stand opnieuw in evenwicht. Marseille kreeg zelfs nog een aantal kansjes om op voorsprong te komen, maar toonde zich weinig trefzeker. In de slotfase kwam de vicekampioen zelfs nog goed weg. Een kwartier voor het einde kreeg Oliveira de uitgelezen kans om de thuisploeg de zege te schenken. Mandanda stopte de strafschop van de Portugees echter. In blessuretijd kreeg Oliveira nog een ultieme mogelijkheid, maar ook die kans kon hij niet omzetten.

Door dit gelijkspel blijft Marseille voorlopig vijfde in de rangschikking. Rennes volgt op één puntje. Beide ploegen kunnen echter verder wegzakken in de stand, afhankelijk van de resultaten vanavond en morgen.