Beloftencoach Walem krijgt enkele A-spelers

Beloftencoach Walem krijgt enkele A-spelers
Foto: © SC

De Belgische beloften spelen volgende week vrijdag een cruciale EK-kwalificatiematch in en tegen Servië. Bij winst zetten ze quasi geplaatst voor het EK 2015 in Kroatië.

België heeft momenteel zes punten voorsprong op Italië en Cyprus. Met nog drie matchen voor de boeg kunnen de beloften van Johan Walem - bij puntenverlies van de concurrentie - dus mathematisch geplaatst zijn voor de play-offs voor het EK. En daarvoor heeft hij een sterke selectie ter beschikking gekregen.

Marc Wilmots vindt het immers belangrijk dat de jeugdige talenten ervaring opdoen. Zo zijn Batshuayi, Bakkali en Casteels opgenomen in de selectie. "Bakkali komt voor de interland tegen Japan bij de A-kern, maar op dit moment is het belangrijk dat het EK gehaald wordt", aldus Wilmots. "Voor Batshuayi en Hazard is het belangrijk om ervaring op te doen, want als ik eerlijk ben: het niveau in België is op dit moment niet echt top. Ze kunnen daar veel van opsteken."

Selectie:

Doelmannen: Koen Casteels, Collin Coosemans, Theo Defourny

Verdedigers: Dino Arslanagic, Laurens De Bock, Bjorn Engels, Bruno Godeau, Brandon Mechele, Marnick Vermijl

Middenvelders: Ibrahima Cissé, Thorgan Hazard, Junior Malanda, Paul José Mpoku, Brice Ntambwe, Dennis Praet, Youri Tielemans, Hannes Van Der Bruggen

Aanvallers: Zakaria Bakkali, Michy Batshuayi, Massimo Bruno, Yannick Ferreira-Carrasco, Igor Vetokele

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties