mexMexico
Nieuw-Zeeland
Datum: 13/11/2013 21:30
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Play-offs (H)
Mexico twee klassen sterker dan Nieuw-Zeeland
Mexico twee klassen sterker dan Nieuw-Zeeland
Foto: © SC

Mexico mag - na een vreselijke WK- kwalificatiecampagne - alsnog stilaan de koffers pakken voor het WK. Het zette in de heenmatch van de intercontinentale play-offs Nieuw- Zeeland makkelijk opzij: 5-1.

Mexico was amper vierde geworden in de WK-kwalificatiegroep van Noord- en Midden-Amerika en was zo veroordeeld tot het spelen van barrages tegen de winnaar van de Oceanische groep, Nieuw-Zeeland.

Op het veld was er echter sprake van een groot klassenverschil: Mexico dicteerde, de kiwi's konden niets inbrengen tegen de suprematie. Op het halfuur raakte de bal niet weg in de zestien van Nieuw-Zeeland en maakte Aguilar er 1-0 van.

Nog voor de koffie werd het 2-0, toen een corner verlengd werd tot bij Jimenez.Hij knalde van dichtbij binnen en maakte de tweede helft overbodig. Even daarvoor was het trouwens al eens 2-0 geweest, maar toen terecht afgevlagd wegens buitenspel.

Eerredder van de hoop

Ook na de pauze maar een team op het veld. Meteen ook een nieuw doelpunt, na een leuke actie over links kon Peralta van dichtbij binnenschuiven. Daarna viel de machine wat stil, tot Peralta op tien minuten voor tijd na een voorzet van Layun vanop tien meter mooi kon binnenkoppen.

Marquez maakte er nog 5-0 van, maar James wist via de paal de eer te redden in de slotfase. Dat is niet meer dan een eerredder van de hoop, want de kiwi's moeten in eigen huis winnen met minstens 4-0 om nog door te gaan naar het WK in Brazilië.

WK Kwalificatie (Europa)

 Play-offs (H)