Datum: 15/11/2013 20:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Play-offs (H)
Skúlason pakt rood, IJsland houdt de nul

IJsland heeft de nul weten te houden tegen Kroatië. De thuisploeg knokte zich bijna een helft lang naar het einde, nadat het met tien was gevallen wegens rood voor Skúlason.

Bij IJsland mocht Olafur Skúlason van Zulte Waregem verrassend starten, voor Eidur Gudjohnsen van Club Brugge was er een plekje op de bank gereserveerd. In een zwakke eerste helft zagen we vooral heel veel middenveldspel, zonder dat een van beide teams echt dreigend werd.

De tweede helft - met Gudjohnsen in de ploeg - begon niet goed voor IJsland. De hoofdrol was jammer genoeg weggelegd voor Skúlason: hij tikte de doorgebroken Perisic aan en mocht meteen gaan douchen met een rode kaart.

Knokken met tien

Zo moest de thuisploeg nog een kleine 40(!) minuten lang verder met een man minder. Kroatië had bloed geroken en begon steeds meer op te zetten: zowel Perisic als Olic hadden kunnen scoren, maar Halldorsson wierp zich op als de held van de natie door twee keer goed te redden.

Later in de wedstrijd kwamen ook Rakitic en Mandzukic nog dicht bij een doelpunt, maar het bleef 0-0. Een uitslag waar vooral de thuisploeg al bij al blij mag mee zijn, al moet het nu wel gaan scoren in Kroatië als het naar het WK wil.

En dat zal het moeten doen zonder Skúlason, die vermoedelijk een schorsing zal oplopen voor de terugwedstrijd.