ijsIJsland
kroKroatië
Datum: 15/11/2013 20:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Play-offs (H)
Kan IJsland stunten tegen Kroatië?
Kan IJsland stunten tegen Kroatië?
Foto: © SC

IJsland heeft een afspraak met de geschiedenis. Als het Kroatië kan afhouden in een dubbel barrageduel, zal het qua inwonersaantal het kleinste land ooit op het WK worden.

Tot op heden is Trinidad & Tobago recordhouder. Dat land wist zich eerder te kwalificeren voor een WK-eindronde, met een inwonersaantal van om en bij het miljoen. IJsland kan nu nog veel straffer doen, want in het land wonen amper 315.000 mensen.

Een afspraak met de geschiedenis dus, ook voor twee 'Belgen': Eidur Gudjohnsen en Olafur Skúlason. De ene speelt bij Club Brugge, de andere bij Zulte Waregem. Beiden gaven eerder al aan hoe belangrijk een WK-eindronde zou zijn voor hun land. "Het leeft echt in ons land", aldus Skúlason tegen Voetbalkrant.com.

Barre koude

In de barrages moeten de IJslanders het opnemen tegen Kroatië, een land op de sukkel dat in de groep van België weinig kon winnen in haar laatste wedstrijden. Kan de nieuwe bondscoach Kroatië hun elan teruggeven en zo toch een plekje op het WK doen verzilveren?

In de thuiswedstrijd van IJsland heeft de thuisploeg alvast een groot voordeel: de temperatuur. Het gaat vermoedelijk vriezen tot -7 vanavond, iets wat de Kroaten niet gewend zijn. Dat er in november wordt gevoetbald op het eiland is op zich zeer verrassend, want de competitie gaat nooit zo lang door omwille van de slechte temperaturen.

Deze wedstrijd is volledig live te volgen via UNIBET TV. Wij geven jullie de mogelijkheid om de wedstrijd te bekijken - mis hem dus zeker niet! Registreer je gewoon even bij Unibet als dat nog niet is gedaan en geniet mee! Extra tip: dankzij UNIBET kan u vanaf heden ook alle NBA-basketbal live bekijken. Niet twijfelen, doen!

Wie ziet u winnen?

Waag een gokje via Unibet. Als IJsland wint, zorgt uw gratis bonus van 60 euro voor een bedrag van 240 euro. Gokken op Kroatië kan je 120 euro opleveren. Zet dus in via UNIBET.

Meer nieuws

WK Kwalificatie (Europa)