Datum: 19/11/2013 20:45
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Play-offs (T)
Ronaldo schiet Portugal met hattrick naar Brazilië
Ronaldo schiet Portugal met hattrick naar Brazilië
Foto: © SC

Het is eigenlijk jammer dat Zlatan Ibrahimovic de Zweedse nationaliteit heeft en opgescheept zit met een hoop middelmatige voetballers. Met twee goals deed hij na de goal van Ronaldo bijna nog het tij keren, maar uiteindelijk was het CR7 die aan het langste eind trok.

Zweden en Portugal maakten er een heel makke eerste helft van. Portugal hoefde niet zo nodig voluit in de aanval te gaan en bij Zweden ontbrak het aan kwaliteit om het verschil te maken. Ibrahimovic werd amper bereikt en dan weet je dat dit Zweden het moeilijk heeft. Ronaldo had de beste kans in de eerste helft, maar duwde de bal een halfmetertje over het doel.

Zweden kwam beter uit de kleedkamer en had via Larsson ook een heel goede kans, maar de aanvaller liet die onbegrijpelijk liggen. En dan krijg je aan de andere kant het deksel op de neus. Zeker als Ronaldo op wandel mocht gaan en (quasi) alleen op Isaksson mocht afgaan. De Zweedse doelman had geen verhaal tegen zijn schot.

Knotsgekke tweede helft

Gedaan denk je dan! Boeken toe, maar dat was buiten Ibrahimovic gerekend die niet zonder enige strijd van het toneel wou verdwijnen. De ster van Zweden werd half uitgekleed bij een hoekschop door het duw- en trekwerk, maar kopte toch over Bruno Alves de 1-1 tegen de netten. En opeens geloofde het thuispubliek er weer in. Terecht, want nog geen vijf minuten later kreeg Ibrahimovic een vrije trap aan de rand van de zestien en jawel: Ibracadabra knalde onhoudbaar voorbij de muur.

In grote matchen staan de allergrootsten op. Ibrahimovic deed dat, maar ook Ronaldo liet zich niet onbetuigd en troefde zijn concurrent zelfs af, want in amper vijf minuten legde hij de wedstrijd in een beslissende plooi met twee counterdoelpunten die perfect afgewerkt werden. Een hattrick om dan maar eens af te rekenen met de beschuldiging dat hij er voor zijn land niet staat op de belangrijke momenten. Een belangrijker moment kon je amper inbeelden, want Zweden stond op het punt de maat te nemen van Portugal.

Geen Ibrahimovic dus op het WK en op zijn 32ste zal dit wel zijn laatste kans geweest zijn. Maar aan hem zal het niet gelegen hebben, want hij was op de afspraak. Het zijn echter de kunstjes van Cristiano die we zullen bewonderen in Brazilië.

Opstellingen

Zweden Zweden

  Speler G Beoordeel
Olsson Martin   90' -
Antonsson Mikael   90' -
Lustig Mikael 90' -
Nilsson Per 90' -
Elmander Johan 90' -
Isaksson Andreas 90' -
Ibrahimovic Zlatan ⚽ ⚽ 90' -
Källström Kim A   90' -
Larsson Sebastien 90' -
Kacaniklic Alexander 82' -
Elm Rasmus 45' -
  Bank G Beoordeel
Svensson Anders   45' -
Durmaz Jimmy 8'  
Wernbloom Pontus -  
Olsson Jonas -  
Bengtsson Pierre -  
Johansson Adam -  
Zengin Erkan -  
Wiland Johan -  
Granqvist Andreas -  
Gerndt Alexander -  
Nordfeldt Kristoffer -  
Toivonen Ola -  

Portugal Portugal

  Speler G Beoordeel
Rui Patricio 90' 6
Moutinho Joao A A 90' 7
Nani   90' 5
Veloso Miguel 90' 7
Joao Pereira 90' 6
Pepe 90' 6
Bruno Alves 90' 6
Ronaldo Cristiano ⚽ ⚽ ⚽ 90' 9
Almeida Hugo A 82' 3
Meireles Raul 73' 7
Coentrão Fabio 52' 7
  Bank G Beoordeel
Antunes Vitorino Gabriel 38' 5
Carvalho William 17' 5
Costa Ricardo 8'  
Postiga Helder -  
Varela -  
Almeida André -  
Neto Luis -  
Bastos Pimparel António Alberto -  
Eder -  
Soares Pesqueira Josue Filipe -  
Eduardo -  
da Ressurreição Ruben Micael Freitas -  
Herbeleef Zweden - Portugal

Vooraf

WK Kwalificatie (Europa)

 Play-offs (T)