Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Play-offs (T)
Stadion: Stade de France
Frankrijk voetbalt zich weer in de gratie

Frankrijk mag naar het WK en dat zullen ze zich in Oekraïne nog lang beklagen, want met 2-0 uit de heenmatch leek het allemaal aan een zijden draadje te hangen. De eerste helft zette de ploeg van Didier Deschamps dat echter al recht en in de tweede kregen ze een handje toegestoken.

Frankrijk begon met duidelijke intenties aan de wedstrijd: niet afwachten en zo snel mogelijk die 2-0 uit de heenmatch ongedaan maken. En de jongens van Didier Deschamps voetbalden zo snel een aantal kansen bij elkaar. Rond de twintigste minuut was het dan ook een eerste keer raak: de bal viel na een warrige fase voor de voeten van Sakho en die stak het vuur helemaal aan de lont.

Tien minuten later stond de 2-0 bijna op het bord, maar de scheidsrechter besliste daar onterecht anders over, maar hij zette dat zelf recht door even later een doelpunt van Benzema uit buitenspel wel goed te keuren. Frankrijk had na 35 minuten de bordjes over twee wedstrijden alweer in evenwicht gehangen.

En na de rust kregen onze buren nog wat hulp, want eerst pakte Khacheridi zijn tweede geel en moest Oekraïne veertig minuten met tien man door en twintig minuten voor tijd raakte Gusev nog een schot van Valbuena aan dat duidelijk buiten zou gaan, maar daardoor in het eigen doel belandde. 3-0 en Frankrijk virtueel geplaatst. Tegen tien man gaven de Haantjes dat niet meer uit handen.