Chadli heeft aandeel in nipte zege Tottenham

Timothy Collard

Tottenham Hotspur lijkt opnieuw aan de beterhand. Na een gelijkspel tegen Manchester United en een overwinning tegen Stoke City moest nu ook Sunderland eraan geloven. Nacer Chadli had zijn aandeel in de nipte zege.

Het venijn zat hem in de staart van de eerste helft, die maar moeilijk op gang kwam. Adam Johnson schoot thuisploeg Sunderland op voorsprong na een goed halfuur spelen, maar The Spurs – met Chadli en Dembélé in de basis – reageerden nog voor de pauze. Chadli bereikte Paulinho, die de gelijkmaker tegen de touwen prikte.

Na de pauze toonde Tottenham meteen zijn drang naar een nieuw doelpunt. Dat doelpunt liet niet lang op zich wachten. Na amper vijf minuten spelen verschalkte John O’Shea zijn eigen doelman en zo stond het 1-2. Daar bleef het ook bij en zo is Spurs-coach André Villas-Boas opnieuw wat zekerder van zijn baan.

Jan Vertonghen is geblesseerd en kwam niet in actie.