Engelse subtopper klopt aan bij Tessa Wullaert

Engelse subtopper klopt aan bij Tessa Wullaert
Foto: © SC

Tessa Wullaert is aan een bijzonder sterke periode bezig. En dat wordt opgemerkt, ook in het buitenland. Een club uit Engeland hengelt naar de diensten van de aanvalster van Standard Fémina.

Tessa Wullaert speelde de afgelopen twee maanden niet enkel de pannen van het dak in de BeNe League, ze acteerde ook op hoog niveau met de Red Flames en in de Champions League tegen Glasgow.

Bij diverse van die gelegenheden zaten er scouts in de tribune. Voetbalkrant.com kwam uit de entourage van de aanvalster van Standard Fémina te weten dat het Engelse Notts County het meest concreet is.

Engelse bekerfinalist

Notts County is de nieuwe naam van de Lincoln Ladies, vorig jaar nog zesde in de hoogste Engelse voetbalklasse en verliezend bekerfinalist tegen Arsenal. De competitie in Engeland is al even achter de rug, in 2014 begint een nieuw seizoen in het voorjaar.

De ploeg verhuist nu dertig kilometer naar het Noorden, om te kunnen beschikken over betere middelen en trainingsfaciliteiten. Enkele Engelse internationals (Jess Clarke en Sophie Bradley) tekenden al snel bij Notts, nu komt daar dus misschien ook nog een Belgische international bij.

Ook interesse van de Europese top?

Naast Notts County zouden er overigens nog enkele teams hengelen naar de diensten van Wullaert. Daarbij wordt dan vooral gekeken naar de echte Europese top: de topteams uit Frankrijk en Zweden.

De aanvalster van Standard zou na Janice Cayman bij het Franse Juvisy en Lorca Van De Putte bij het Zweedse Kristianstads de derde uit de huidige selectie van de Red Flames in het buitenland kunnen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties