Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 6
Genk zet kers op Europese taart
Manuel Gonzalez

Racing Genk heeft, met een handvol jongeren in de basis, ook zijn laatste groepswedstrijd in de Europa League gewonnen. Het werd een bijzonder matig kijkstuk waarin Jelle Vossen op aangeven van Limombe het enige doelpunt wist te scoren.

Racing Genk was al zeker van de eerste plaats in zijn poule en dus had deze wedstrijd, op een winstpremie van 200000 euro na, geen enkel belang meer. Mario Been koos er dan ook voor om een handvol jongeren aan de aftrap te brengen. Zo mochten Schrijvers, Ayub, Limbombe, Gerkens en Walsh starten.

Het was uitkijken naar de jonkies en die begonnen goed. Limbombe dolde met zijn tegenstander op de linkerflank. Dat resulteerde al na tien minuten in een goal. Limbombe bracht voor, Schrijvers deed de netten voor het eerst in een Europese match trillen. Het leverde hem echter geen doelpunt op, maar een gele kaart want de aanvaller had de bal even met de hand beroerd.

Limbombe - Vossen

Op het halfuur was het dan toch raak. Opnieuw Limbombe hield zijn tegenstander goed af en legde de bal in de zestien breed op Vossen. De aanvoerder stond randje buitenspel maar zijn goal werd wel goedgekeurd. (0-1)

Het belangrijkste wapenfeit van de Zwitsers in een matige eerste helft was een uitstekende plaatsbal van Christian Schneuwly op het kwartier. Kristof Van Hout rekte zijn lange lichaam uit en kon nog net redding brengen.

Sterke Van Hout

De tweede helft had bijzonder weinig om het lijf. De Zwitsers gingen nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt maar Nelson en Marco Schneuwly lieten huizenhoge kansen liggen, al moet ook gezegd dat Van Hout een prima partij kende onder de Genkse lat.

Genk kon in de tweede helft zelf amper nog iets klaarmaken en in het slotkwartier was het echt overleven  geblazen voor de Limburgers. Mario Been gooide Gorius en Anele in het slot nog tussen de lijnen om de 0-1 op het bord te houden en dat lukte ook. De Limburgers sluiten af met een overwinning en een hele mooie 14 op 18.