Datum: 12/12/2013 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard met schaamrood op de wangen uit Europa
Standard met schaamrood op de wangen uit Europa
Foto: © SC

Standard heeft Europa met gebogen hoofd en het schaamrood op de wangen moeten verlaten. De Rouches stelden het record van aantal wedstrijden zonder overwinning in de Europa League scherper op tien stuks. Het verloor met 1-3 van Elfsborg.

Sander De Graeve in Luik

Luzon gooide voor deze onbelangrijke match z'n volledige ploeg door elkaar. Jonge talenten Marquet en Mbombo kwamen in de ploeg en ook Thuram en Iandoli kregen nog eens een basisplaats. Op de bank zaten klinkende namen als Zhukov, Fiore, Hubert, Biton, Milosevic en Yasar.

Standard begon in een gewijzigde opstelling, een 4-3-3 in plaats van een 4-4-2, met Marquet op de tien in steun van diepe spits De Camargo. Met die pionnen presteerde het een goed halfuur op niveau met als beloning een prachtgoal van debutant Mbombo.

Knappe goal Mbombo

Marquet vond hem met een uitstekende pass en de linkshalf plaatste de bal met rechts enig mooi in de rechterbovenhoek. Een mooi kunststukje dat de matig opgekomen supportersschare toch wat kon verwarmen.

Na dat halfuur was het vet echter van de soep en vooral achterin werd er geklungeld. Ben Haim en Ciman prutsten erop los en stonden Nilsson toe om er op de counter 1-1 van te maken. Met die score ging een teleurgesteld Sclessin de rust in.

Gepruts achterin

Daarna werd de gemoedstoestand er niet beter op. Na minder dan één minuut in de tweede helft maakte Nilsson er 1-2 van na alweer niet doortastend verdedigen. Zes minuten later kon Nilsson zelfs de 1-3 aanbieden aan Beckmann.

Luzon verloste Ciman nog uit zijn lijden en bracht Arslanagic in de plaats. De goed zesduizend supporters van Standard hadden er intussen echt genoeg van. Sclessin keerde zich volledig tegen de eigen ploeg. Een lange aanval van de bezoekers zorgde zelfs voor olé's vanuit alle tribunes.

Boegeroep alom

Op het eind kwam de verguisde Biton, ingevallen voor Mbombo, nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij bewees waarom hij naast de ploeg staat.

Standard gaat zo met het schaamrood op de wangen Europa uit. Luzon zal moeten oppassen voor misstappen in de competitie, want dat het publiek op Sclessin not amused is, is het understatement van de dag.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Thuram-Ulien Yohann 90' 7
Stam Ronnie 90' 3
Ben Haim Tal 90' 0
Ciman Laurent 54' 5
Iandoli Alessandro 90' 0
Marquet François A 64' 9
Buyens Yoni 90' 5
Cisse Ibrahima 90' 7
Bulot Frédéric 76' 3
De Camargo Igor 90' 0
Mbombo Lokwa Yanis 90' 9
  Bank G Beoordeel
Arslanagic Dino 36' 9
Biton Dudu 26' 0
Milosevic Deni 14' 9
Yasar Ali -  
Fiore Corentin -  
Hubert Guillaume -  
Zhukov Georgiy -  

IF Elfsborg IF Elfsborg

  Speler G Beoordeel
Stuhr Ellegaard Kevin 90' 8
Larsson Johan Erik 90' 8
Holmén Sebastian 90' 7
Lans Anton 90' 6
Klarstrom Andreas 90' 8
Rohdén Marcus 90' 6
Claesson Viktor A A   90' 6
Svensson Anders 90' 6
Hedlund Simon 90' 6
Beckmann Mikkel  62' 7
Nilsson Lasse ⚽ ⚽ A 78' 6
  Bank G Beoordeel
Bangura Mohamed 28' 7
Lundkvist Adam 12' 7
Mobaeck Daniel -  
Hassan Abbas -  
Söderberg Tom -  
Fridgeirsson Skúli Jón -  
Herbeleef Standard - IF Elfsborg

Vooraf