Reactie Debutant Mbombo: "Wist dat ik zou scoren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Debutant Mbombo: "Wist dat ik zou scoren"
Foto: © SC

Één van de weinige lichtpunten van Standard was tevens één van de weinige spelers die de pers te woord wou staan na de blamage tegen Elfsborg. Yanis Mbombo bekroonde zijn debuutmatch met een knappe goal in de rechterbovenhoek.

Sander De Graeve in Luik

"Ik ben tevreden over mijn eerste helft", aldus Mbombo. "Ik kreeg mijn eerste basisplaats, in Europa dan nog, en scoorde mijn eerste goal. Voetbal is echter een collectieve sport en uiteindelijk verloren we deze wedstrijd. We scoorden in onze goeie periode één goal, maar misten nog heel wat kansen."

De twee snelle goals na de rust deden Standard volledig de das om. "Als die vlak na de rust vallen, meppen die goals je echt knock-out. Daarna konden we ons niet meer doorzetten", aldus de voormalige jeugdspeler van Brussels en KV Mechelen.

"Hoop dat de coach me nog kansen geeft"

Mbombo heeft een duidelijk doel. "Ik wil een vast onderdeel van de A-kern worden. Of ik mee mag op stage? Dat weet ik nog niet. Ik geloof wel dat ik punten gescoord heb vandaag. Ik hoop dat de coach me nog meer kansen geeft."

Zijn goal bewees dat de aanvaller erg doelgericht is. De linkerflank is dan ook niet zijn beste positie. "Normaal gezien speel ik in de punt." Mbombo illustreerde dat ook door vanuit elke hoek een schot te proberen."

"Hadden nochtans een relatief makkelijke groep"

Na zijn doelpunt liep hij meteen een verzorger plat. "Hij zei met vooraf dat ik zou scoren, en ik had dat gevoel zelf ook. Ik wist gewoon dat ik ging scoren vandaag. Na mijn goal liep ik zo snel mogelijk naar hem toe."

Ook hij was teleurgesteld door de vroege uitschakeling van Standard. "We werden in een relatief makkelijke groep geloot. In Europa heb je geen kleine ploegen, maar we hadden er toch meer van verwacht. Ik hoop dat we het volgend jaar beter doen, in de Champions League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties