Bleek Real niet voorbij Osasuna

Caroline Tonnelier
| 15 reacties

Real Madrid is er niet in geslaagd de drie punten mee te nemen bij Osasuna. De Madrilenen, die meer dan een helft met tien stonden na de uitsluiting van Ramos, bleven steken op een 2-2 gelijkspel nadat ze op een 2-0 achterstand waren gekomen.

Real Madrid begon het best aan de wedstrijd in Pamplona, met vooral een actieve Ronaldo. Het vizier van de Portugees stond echter niet scherp afgesteld. Toch toonde ook de thuisploeg zich een paar keer via Torres en Riera. Het was die laatste die op het kwartier verrassend de score opende. Even later claimde Real een penalty na een duel tussen Modric en Arribas, maar de scheidsrechter ging hier niet op in.

Achttiende rood voor Ramos

De bezoekers misten de nodige efficiëntie om op gelijke hoogte te komen en even voor de rust werd het zowaar 2-0 voor de thuisploeg. Het was opnieuw Riera die Diego Lopez kon kloppen. Enkele minuten later kregen de bezoekers een nieuwe klap te verwerken, met de uitsluiting van Sergio Ramos. De verdediger pakte een tweede gele kaart en zo zijn achttiende rood in het shirt van Real. Toch kwam de verdiende aansluitingstreffer er nog voor de rust. Isco bezorgde de Koninklijke opnieuw hoop.

Na de pauze miste Real de inspiratie om Osasuna echt onder druk te zetten. Ook de inbreng van Di María voor een bleke Bale kon daar geen verandering in brengen. Aan de overkant bleef Osasuna er zelfs een paar keer gevaarlijk uitkomen. Uiteindelijk moest de thuisploeg ook met tien man verder na het tweede geel voor Silva. Amper een minuut later bracht Pepe met een rake kopstoot de stand in evenwicht. Real Madrid ging nog op zoek naar de overwinning en kon in de slotfase nog aanspraak maken op een penalty na een overtreding op Benzema. De man in het zwart floot echter niet, en het bleef uiteindelijk 2-2 in Pamplona.