Duitsland: Bayern doet het zuinig

Koen Donvil
| 1 reacties

In Duitsland stonden er vanmiddag vijf wedstrijden op het programma in de Bundesliga. Leider Bayern had weinig overschot tegen Hamburg, terwijl Dortmund opnieuw van zijn pluimen liet tegen Hoffenheim. Spektakel was er vooral in Hannover.

Bayern München-Hamburger SV 3-1

Daniel Van Buyten kreeg van coach Guardiola opnieuw een basisplaats toebedeeld. Bayern zocht geduldig naar openingen en net voor de rust kopte Mandzukic van dichtbij de 1-0 binnen. Meteen na de koffie verdubbelde Mario Götze met een knap doelpunt de voorsprong voor de Rekordmeister. Wedstrijd gespeeld leek het, maar drie minuten voor affluiten bracht Lasogga weer wat hoop voor de bezoekers. Invaller Shaqiri drukte die hoop de kop in en legde de 3-1 eindstand vast in blessuretijd.

Hoffenheim-Borussia Dortmund 2-2

Bij Hoffenheim lijkt Koen Casteels zijn plaats onder de lat kwijt. Grahl kreeg immers opnieuw de voorkeur op de derde doelman van de Duivels. Vanuit de dugout zag Casteels hoe zijn team naar een 2-0 voorsprong klom. Schipplock en Volland waren de schutters van dienst. Op slag van rust bracht Aubameyang weer hoop voor die Borussen. De verliezende CL-finalist ging na de pauze op zoek naar de gelijkmaker en werd halfweg beloond. Piszczek vermeed voor Dortmund een vierde nederlaag in vijf competitiewedstrijden.

Hannover 96-Nürnberg 3-3

De thuisploeg, waar Pocognoli niet in de kern zat, moest bij de rust aankijken tegen een 0-3 achterstand, maar Hannover vocht zich terug in de wedstrijd en scoorde in blessuretijd zowaar de gelijkmaker. Daardoor kon Nürnberg ook zijn 16e wedstrijd dit seizoen niet winnen.