Rapide Lebbeke laat het afweten bij Appelterre

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke laat het afweten bij Appelterre
Foto: © SC

Een te traag en onzuiver spelend Rapide kreeg direct het deksel op de neus en kon pas na de rust het evenwicht herstellen. Toen Appelterre opnieuw scoorde vergaten de bezoekers de talrijke kansen af te werken.

De stadionklok had nog geen volle omwenteling afgelegd of de bezoekers stonden op achterstand. De snelle Kevin Sonck liet de statische verdediging ter plaatse en Dieter Malfait was kansloos. Appelterre ging door op zijn elan maar Samuel Fransaert kreeg onvoldoende controle op de bal na bezoekend mistasten (3’). Rapide kwam pas moeizaam in de match en Jeroen De Bisschop had een knappe reflex nodig op een kopbal van Antoine Nlandu-Masunda na hoekschop (19’). De thuisploeg stoorde snel en zocht de counter. Malfait had een goede save in huis op een vlam van Gary Kulkens (31’). Peter De Pauw stuurde Yannick Van Impe diep maar die geraakte niet over de grijparmen van De Bisschop (33’). Appelterre counterde direct en Malfait had een voetveeg nodig op een poging van Fransaert (35’). Een inswingende hoekschop van Pieter-Jan Haegeman werd door de thuisportier van onder de lat gehaald (39’).

Omgekeerd scenario in de 2de helft toen Antoine Nlandu-Masunda een afvallende corner in de kruising dropte (46’). Appelterre reageerde via de pijlsnelle Sonck die het snelste op de bal was en Samuel Fransaert kon binnentikken (55’). Rapide nam de match in handen met een loeier van De Pauw nipt over (57). Jens Verroken poeierde het leder op de kruising (65’) en kopte nadien een hoekschop op De Bisschop (66’). Maarten Cooreman kopte een doorgekopte bal van Nlandu-Masunda rakelings over (71’). Een omhaal van Van Impe spatte op de dwarsligger uiteen en Jens Kiekens kon de bal van de lijn vegen (75’). De thuisploeg bleef de counter zoeken maar Senne Machtelinckx besloot naast (84’).

Zondag trekt Appelterre naar Ursel (inhaalmatch) en zaterdag 4 januari naar Maldegem. Rapide is dan gastheer voor Lochristi.

Eendracht Appelterre: De Bisschop, Serbest, Perreman, Kiekens, Sonck (79’ Wantens), Fransaert (72’ Van Oudenhove), Noël-Dero, Gabrielli, Meuleman, Vanderheyden, Kulkens (83’ Machtelinckx).

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Rusabana, Wauters, Haegeman (46’ Verroken), Putteman, De Saedelaere, Cooreman (74’ Roesems), De Pauw, Van Impe, Nlandu-Masunda

Doelpunten:01’ Sonck 1-0, 46’ Nlandu-Masunda 1-1, 55’ Fransaert 2-1

Kaarten: geel: 56’ De Saedelaere Scheidsrechter: Simon Verstraeten

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties