Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Coliseum Alfonso Pérez
Barcelona wordt wakker na 2-0 achterstand

Barcelona leek even op weg naar duur puntenverlies op het veld van Getafe, maar dat was buiten Pedro en Fabregas gerekend. Uiteindelijk werd het nog een ruime zege voor Barça.

Na een kwartier stond het 2-0 voor Getafe nochtans. Escudero en Lopez brachten de thuisploeg dicht bij een stunt, zo leek het wel. Bovendien moest Barcelona het zonder Messi en Neymar zien te rooien.

Het moment dus voor Pedro om zijn duivels te ontbinden. In negen dolle minuten vlak voor de rust wist hij een zuivere hattrick te maken, waarbij zeker zijn tweede doelpunt er eentje is om te onthouden: naar binnen draaien en pats-boem binnenknallen in de hoek.

Na de rust controleerde Barcelona de wedstrijd, een volley van Fabregas en een strafschop - na een fout op wie anders dan Pedro - dikten de score nog aan tot 2-5. In de stand loopt Barcelona zo geen averij op: het kruipt terug naast Atlético Madrid met een indrukwekkende 46 op 51.