Wie wordt de diepe spits in Brazilië?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 124 reacties
Wie wordt de diepe spits in Brazilië?
Foto: © SC

Nog een half jaar en dan is het zover: dan gaat het WK in Brazilië van start. Marc Wilmots moet nog enkele knopen doorhakken wat betreft zijn definitieve selectie en ook in de voorhoede zijn er nog verschillende opties.

Voetbalkrant.com vroeg zich af wie er over een aantal maanden nu dé nummer 1 zal zijn diep in de spits. Christian Benteke holt al een hele poos achter zijn beste vorm aan, terwijl ook Romelu Lukaku een dipje kende in december. Bovendien zijn er ook nog enkele andere gegadigden voor het shirt met rugnummer 9. We zetten ze even voor u op een rijtje.

Christian Benteke (50%)

Ondanks een lange periode zonder doelpunt lijkt Benteke op dit moment nog steeds Wilmots’ nummer één te zijn in de punt van de aanval. De spits van Aston Villa past net iets beter dan zijn concurrenten in het systeem van de bondscoach en als hij binnenkort weer tot scoren komt, dan zal niemand Benteke uit de ploeg kunnen houden op het WK.

Romelu Lukaku (35%)

Lukaku is eerste keuze als Benteke niet inzetbaar is om één of andere reden. Big Rom bewijst ook dit seizoen dat hij meer dan alleen zijn mannetje kan staan in de Premier League. Hij scoort al even vlot voor Everton als voor West Bromwich Albion. Ondanks alle positieve punten, lijkt hij zich toch tevreden te moeten stellen met een rol in de schaduw van zijn goede vriend Benteke.

Jelle Vossen, Ilombé Mboyo & Michy Batshuayi (ieder 5%)

Hoewel Benteke en Lukaku op hun twee oren mogen slapen wat betreft hun deelname aan het WK, zijn er nog enkele jongens die in onzekerheid leven. Zo was het de laatste maanden net niet of net wél erbij zijn voor Jelle Vossen, terwijl Ilombé Mboyo ook nog steeds hoop koestert om mee af te reizen naar Brazilië.

Een laatste optie is Michy Batshuayi. De topschutter van Standard gooit dit seizoen hoge ogen, maar het valt af te wachten of Wilmots hem wil meenemen naar een groot toernooi. Als Batshuayi zo blijft spelen, wordt het hoe dan ook moeilijk voor de bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties