Wordt 2014 naast een Duivels jaar ook een vlammend jaar?

Wordt 2014 naast een Duivels jaar ook een vlammend jaar?
Foto: © SC

2014 zal te boek staan als het jaar waarin de Rode Duivels voor het eerst in 12 jaar op een groot toernooi zijn. In de luwte timmeren echter ook de Belgian Red Flames aan de weg. Wat kunnen zijn in 2014?

Door Aernout Van Lindt

De Belgian Red Flames gaan er in ieder geval een lang jaar van maken. Volgende week komen ze al de eerste keer samen in Brugge, voor een stage en een oefenwedstrijd. Begin februari volgt dan een nieuwe, intensieve stage met verschillende oefenwedstrijden.

Eerste grote doel is de Derby der Lage Landen op woensdag 12 februari, waar de virtuele tweede plaats in de groep de inzet is van het duel in Zwolle. Daar de overwinning pakken zou betekenen dat de Red Flames meer dan hun kansen behouden op minstens barragewedstrijden.

De terugwedstrijd van die wedstrijd wordt gehouden midden mei, een maand eerder staat al een thuisduel tegen Noorwegen - de groepsfavoriet - op het programma. Daar moet de 4-1 nederlaag van in het hoge Noorden worden uitgewist.

Belangrijkste blijft in 2014 zoveel mogelijk punten te sprokkelen om op de wereldranking (de Red Flames staan momenteel 27e op de wereldranglijst) zo hoog mogelijk te staan, met oog op de loting van de EK-kwalificatieronde voor het EK 2017. In die campagne lijkt met de huidige selectie plaatsing een must, waar het nu nog eerder van mogen dan van moeten is. 

Mogelijk kan die situatie bevrijdend werken en kan er - op de stroom van de Rode Duivelsgekte die in 2014 ons meester zal maken - gestunt worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties