Eden Hazard: een jaartje ouder, weer wat beter

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Eden Hazard: een jaartje ouder, weer wat beter
Foto: © SC

Eden Hazard mocht vandaag 23 kaarsjes uitblazen. De Rode Duivel heeft op zijn 23e al heel wat bewezen en is dezer dagen één van de dragende spelers bij Chelsea. Voetbalkrant.com vergeleek het debuutseizoen van onze landgenoot met de huidige jaargang.

Door Timothy Collard

Aanvankelijk had onze landgenoot wat moeite om zich door te zetten in Londen, maar daar kwam al snel verandering in. Zowel onder Roberto Di Matteo, Rafa Benitez als José Mourinho is Hazard één van de meest gebruikte spelers – faut le faire.

Belangrijk aan de zijde van Mata

Hazard vond vorig seizoen aan de zijde van Juan Mata – dit seizoen voornamelijk bankzitter onder José Mourinho – zijn draai bij The Blues. Samen met de Spanjaard was hij vaak één van de uitblinkers. Aan het einde van het seizoen klokte Hazard af op 9 doelpunten en 11 assists in de Premier League. Meer dan aardige cijfers voor een debuutseizoen bij een Engelse topclub.

Nog beter onder Mourinho

Halverwege zijn tweede seizoen bij Chelsea trekt de Rode Duivel die lijn gewoon door. Hazard wees zijn team dit jaar meermaals de weg in de competitie en is momenteel zelfs topschutter van The Blues met acht doelpunten.

Ook wat de assists betreft spant onze landgenoot de kroon bij zijn club. Hazard was tot dusver goed voor 5 beslissende passes, dat zijn er drie minder dan assistkoning Wayne Rooney en twee minder dan Arsenal-spelmaker Mesut Özil.

Wat nu, imponeren in de Champions League?

Eerder dit seizoen tekende de nummer 17 van Chelsea ook zijn eerste treffer in de Champions League aan. Hazard verscheen in de groepsfase amper drie keer aan de aftrap, maar daar komt in het verloop van het kampioenenbal wellicht verandering in wanneer het écht om de knikkers gaat. Over één zaak hoeven we alvast niet te twijfelen: als Hazard deze lijn doortrekt, dan overtreft hij makkelijk zijn debuutseizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties