FUTSAL: Gelko Hasselt voorgesteld

FUTSAL: Gelko Hasselt voorgesteld
Foto: © SC

België maakt zich stilaan op voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Onze nationale ploeg neemt het dan op tegen enkele toplanden. Maar hoe is het met het niveau van de sport gesteld in onze land?

Door Aernout Van Lindt

Het Antwerpse Sportpaleis vormt eind januari het decor voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Ook onze nationale ploeg wordt vanzelfsprekend vertegenwoordigd. Maar wat stelt de sport voor in België? Reden genoeg voor de redactie van Voetbalkrant.com om de Belgische eersteklassers voor te stellen. Vandaag: Gelko Hasselt.

Voorstelling Team

Gelko Hasselt draait al enkele jaren mee in de subtop van 1e nationale. Momenteel zijn ze terug te vinden op de vijfde plaats, op amper een puntje van een plaats in de playoffs.

Clubkleuren: Blauw/Wit
Thuiszaal: Sporthal Alverberg Hasselt
Voorzitter: Georges Mees

Doelmannen:

Pietro Benetti , Dominique Baeten , Bram Meyers

Spelers:

Abdullah Kherouach , Mohamed Reda Dahbi , Rachid Kherouach , Petros Papanicolaou , Ilias Kaddouri , Claudio Di Marco , Jeroen Gilis , Nicky Ciarlo , Benneth Vaelen , Benjamin Krekels , Niels Willems

Filosofie

De club wil op een gezonde manier blijven evolueren. Het wil een rustig seizoen draaien met wat uitschieters. Als het even kan wil het graag playoffs spelen (bij de eerste 4), al is dat geen must. Ook in de Beker van België wil het zo ver mogelijk geraken. Daar speelt het in februari alvast in de kwartfinales.

Palmares

Gelko Hasselt heeft een nieuwe sponsor en ging vroeger door het leven als Futsal Hasselt. Onder die naam werden geregeld play-offs gespeeld en bekers gewonnen. Het is dus zaak aan het team om ook dit seizoen weer richting play-offs of beker te denken.

Topper

Met Reda Samir Dahbi en Pietro Benetti heeft Gelko Hasselt niet minder dan twee internationals in de ploeg. Vooral keeper Benetti is op zijn 25 een groot talent als nationale doelman, zeker omdat Morant inmiddels op leeftijd begint te komen liggen daar mogelijkheden om lange tijd de vaste nummer 1 te worden bij België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties