Broos Guinees bondscoach? "Deze week verder onderhandelen"

Broos Guinees bondscoach? "Deze week verder onderhandelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hugo Broos is mogelijk in de running om bondscoach van Guinea te worden. "Zet 'mogelijk' nog maar in hoofdletters", laat de voormalige trainer van onder meer Anderlecht, Club Brugge en Genk weten aan ons. Deze week onderhandelt hij verder met de Guinese voetbalbond.

Broos tekent nog voorbehoud aan. "Ik ben één van de kandidaten, maar dat wil nog niet zeggen dat ik het ga worden", verklaart Broos aan Voetbalkrant.com. "We zijn nog maar in het beginstadion en zullen deze week wel zien wat het verder wordt."

Guinea kon de laatste jaren geen rol van betekenis spelen in Afrika. "Ze hebben zich nog nooit kunnen kwalificeren voor het WK en ook in de Afrika Cup was het de laatste jaren niet veel soeps. Hoe ze bij mij terecht gekomen zijn? Ze hebben de afgelopen jaren veel Franse trainers gehad en daar willen ze wat vanaf. Zo zijn ze ook bij mij terecht gekomen."

Een nieuw avontuur zou Broos, die sinds maart vorig jaar toen hij opstapte bij Al Jazira zonder werk zit, niet afschrikken. "Het is een nationale ploeg en geen clubelftal. Dat is anders werken. Maar hoe het allemaal in elkaar zit, weet ik niet juist. Daarom hoop ik op een uitnodiging om daar met die mensen eens over te praten. Ik wil eens zien hoe men daar werkt", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties