KBVB: "Onderzoeken mogelijkheden omtrent verlengd verblijf"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
KBVB: "Onderzoeken mogelijkheden omtrent verlengd verblijf"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels gaan naar Brazilië en... de fans willen mee. Toch schrokken een pak landgenoten zich een hoedje bij het horen van de prijzen. En wat als we de groepsfase overleven? "Dan stellen zich een aantal problemen."

Voetbalkrant.com publiceerde eerder een interview met Filip Van Doorslaer. De marketing manager van de KBVB gaf in DIT ARTIKEL tekst en uitleg bij de prijzen voor een voetbaltripje naar Brazilië. Dat pakket geldt echter enkel voor de groepsfase. Maar wat als Eden Hazard en co zich kwalificeren voor de tweede ronde?

"Momenteel wordt het 'Devillage' na de groepsfase afgebroken", bevestigt Van Doorslaer. "Maar we onderzoeken momenteel de mogelijkheden omtrent een verlengd verblijf. Ik had zelfs al contact met enkele verzekeringsmaatschappijen om het risico voor de supporter om boekingen te annuleren bij een uitschakeling te bekijken. Maar die prijs is dezelfde als het vastleggen van enkele extra nachten."

"Onderzoeken mogelijkheden omtrent verlengd verblijf"

En dat is bovendien niet het enige probleem. Het tentenkamp bevindt zich in Rio de Janeiro, maar de Rode Duivels werken een eventuele tweede ronde af in Salvador of Porte Alegre. Beide speelsteden liggen op zo'n slordige 1.500 kilometer van de hoofdstad.

"Dat is inderdaad een enorm probleem", besluit Van Doorslaer. "In het slechtste geval hebben we pas na de laatste groepswedstrijd amper tijd om een beslissing te nemen en alles te regelen. Dit kan drie mogelijke scenario’s opleveren met elk zijn problemen. De Braziliaanse regering spreekt al zes maanden over het feit om buitenlandse maatschappijen de toestemming te geven om binnenlandse vluchten te organiseren. Iedereen is op diplomatiek vlak bezig om dit er nog door te krijgen. Momenteel mag een buitenlandse maatschappij namelijk enkel met een leeg vliegtuig tussen twee speelsteden vliegen. Op dit moment kunnen we de fans in Brazilië dus niet voor vluchten tussen speelsteden vervoeren met de charters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties