Transfer van de week: Radja Nainggolan

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Transfer van de week: Radja Nainggolan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zijn drukke dagen voor de zaakwaarnemers van profvoetballers. De geruchtenmolen draait op volle toeren en tal van spelers worden aan diverse clubs gelinkt. Tijdens deze koopjesperiode stelt Voetbalkrant.com u na ieder weekend 'De Transfer van de Week' voor.

Door Timothy Collard

Rustig in België

Inmiddels is de transfermercato alweer twee weken ver. In België bleef het ook tijdens week twee vrij rustig. KRC Genk legde Eupen-verdediger Christian Kabasele vast voor volgend seizoen, terwijl Cercle Brugge Ismaila N’Diaye haalde bij KV Kortrijk.

Nainggolan heeft droomtransfer eindelijk beet

Voor dé Transfer van de Week trekken we echter naar Italië. Het stond in de sterren geschreven en afgelopen week was het dan ook eindelijk zover voor Radja Nainggolan: hij had zijn toptransfer te pakken.

Onze landgenoot groeide de voorbije jaren uit tot een absolute sterkhouder bij Cagliari. Verschillende (Italiaanse) topclubs volgden Nainggolan dan ook. Uiteindelijk was het AS Roma en niet Juventus of AC Milan dat het kortst op de bal speelde en de Rode Duivel strikte.

Nainggolan verscheen inmiddels al twee keer aan de aftrap bij zijn nieuwe club en liet een meer dan degelijke indruk na. Coach Rudi Garcia roemde onze landgenoot reeds: “Hij heeft techniek, kan de lange bal spelen, druk naar voren zetten en ook nog eens op doel schieten”, aldus de Franse oefenmeester.

Weloverwogen keuze

Met AS Roma maakte Nainggolan bovendien een weloverwogen keuze, zeker met het WK van komende zomer in aantocht. De middenvelder wil héél graag naar Brazilië en hoopt zich bij zijn nieuwe club in de kijker te spelen van bondscoach Marc Wilmots.

Onze landgenoot waagde geen gok door voor het dit seizoen zwalpende Milan te kiezen. Maar Nainggolan zette ook niet de stap naar Juventus, waar de concurrentie op zijn positie toch wel moordend is. Bij Roma is de concurrentie ook zwaar, maar een Nainggolan in vorm moet er zijn mannetje kunnen staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties