Competitie: EK Futsal
Speeldag: Speeldag 2
Oekraïne wint razend spannende partij
Sander De Graeve

Oekraïne versloeg vanavond op het EK Futsal Roemenië met het kleinste verschil. Die Roemenen versloegen eerder België met 6-1. De Belgen moeten nu met drie goals verschil winnen van Oekraïne, geen sinecure.

Sander De Graeve in Antwerpen

Deze belangrijke match voor onze mini-Duivels begon vrij gesloten. Oekraïne had het meeste balbezit, maar veel grote kansen waren er niet. De eerste goeie mogelijkheid kwam er voor Roemenië nadat Sotarca neerging aan de rand van het strafschopgebied. Matei mikte de bal op de doelman.

Diezelfde Matei pakte enkele minuten later al een snelle gele kaart, deels uit frustratie overgehouden aan zijn misser. Oekraïne nam de match resoluut in handen en kreeg dan toch enkele mogelijkheden. Sorokin miste alleen voor keeper Iancu. Even later kreeg Oekraïne dan toch de verdiende 0-1 tegen de touwen. Na Roemeens balverlies kwam de bal tot bij Oleksandr Sorokin, die zag zijn broer Dmytro voor doel vrij staan en die werkte makkelijk af.

Bitsige tweede helft

Een ongunstige ruststand dus voor de Belgen, bij deze stand zou een overwinning met drie goals verschil tegen Oekraïne nodig zijn voor de kwalificatie. Onze mini-Duivels moesten hopen op een gelijkspel of een zege van Roemenië. Na de pauze gingen de Roemenen er vol voor. De foutenteller liep in een mum van tijd op tot drie. Gevaarlijk, want vanaf de zesde volgen er penalty's voor elke fout die begaan wordt.

Naarmate de tweede helft vorderde werd de partij steeds bitsiger. Het bleef een gesloten match, maar door die 0-1 tussenstand was de spanning te snijden. Roemenië kwam na een prachtige actie dicht bij de gelijkmaker, maar de knal van Gherman spatte uiteen op de paal. De ontketende Roemenen kregen daarna nog enkele grote kansen, maar het geluk bleek niet aan hun zijde.

Oekraïne houdt vol

Ook na een spannend slotoffensief, vliegende keeper incluis, hield Oekraïne stand. Op basis van de wedstrijd leek een gelijkspel een meer billijke uitslag. De mini-Duivels moeten nu vol aan de bak tegen Oekraïne en moeten met minstens drie goals verschil winnen.

Herbeleef Roemenië (futsal) - Oekraïne (futsal)