Lore Dezeure (Club Brugge): "We geloven dat het kan keren"

Lore Dezeure (Club Brugge): "We geloven dat het kan keren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge moet straks in Nederland aan de bak tegen ADO Den Haag. Geen makkelijke wedstrijd, maar bij de dames van Blauw-Zwart is er toch vertrouwen om iets neer te zetten tegen de Hagenezen.

Door Aernout Van Lindt

“We zien het positief tegemoet”, geeft Lore Dezeure aan tegen Voetbalkrant.com. “We willen absoluut winnen natuurlijk vanavond. In de heenronde hebben we gewonnen van ADO, dus dat willen we opnieuw proberen te doen.” Waarop ze door enkele teamgenotes wordt overstemd: “We gaan winnen!”

Het vertrouwen is nog intact bij de dames van Club Brugge, ook al pakten ze nog niet veel punten. “Het vertrouwen is er en we trainen heel scherp. We geloven er in dat het kan keren.”

Ook voor Dezeure zelf was de vorige wedstrijd tegen Utrecht misschien een keerpunt: “Het is positief dat we kansen weten te creëren, maar ze moeten er natuurlijk wel nog ingeschoten worden ook.”

“Gewoon leuk gevoel om te scoren”

In de afwerking zit met voorlopig negen doelpunten uit zeventien wedstrijden het probleem voor Blauw-Zwart tot nu toe. “We scoren dit jaar wat moeilijk, dat klopt. Ik had bijvoorbeeld nog niet gescoord en als je in de aanval staat, dan wordt dat toch verwacht. Vorige week maakte ik mijn eerste van het seizoen, hopelijk zijn we nu vertrokken en scoren we wat vaker.”

Het doelpunt dat de aanvalster wist te maken tegen Utrecht zal waarschijnlijk niet in de geschiedenisboeken verschijnen, omdat Utrecht (en alle resultaten tegen die Nederlandse club) uit de BeNe League wordt geschrapt omdat de club failliet is. “Maar ik lig niet wakker van statistieken, het was gewoon een leuk gevoel om te scoren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties