Competitie: EK Futsal
Speeldag: Speeldag 3
Italië hakt Azeri's in de pan
Sander De Graeve

Italië plaatste zich vanavond op knappe wijze voor de kwartfinales van het EK Futsal. De Azzurri maakten kipkap van Azerbeidzjan. 0-7 werd het in de Lotto Arena. Ster van de avond was de Italiaanse doelman.

Sander De Graeve in Antwerpen

Italië moest tegen Azerbeidzjan vol aan de bak, het had een overwinning met twee goals verschil nodig om zich te kwalificeren. Bij beide ploegen bestaat het gros van de spelers overigens uit genaturaliseerde Brazilianen.

De Brazilianen in het blauw begonnen het scherpst aan de partij. Ze creëerden de ene na de andere mogelijkheid en kwamen al snel op een 0-2 voorsprong dankzij twee typische Futsal-goals. Romano en Fortino tikten aan de tweede paal assists van respectievelijk Saad en Ercolessi.

Bij Azerbeidzjan was er ook veel goeie wil, maar echt lukken wou het niet. Vooral voor doel waren de Azeri's niet secuur genoeg. Amadeu en Augusto kregen voldoende kansen om te scoren, maar de jarige Mammarella zou in de eerste helft zijn netten schoon houden.

Meteen vliegende keeper

Onder impuls van Saad en kapitein Gabriel Lima, die echt wel in vorm waren, drong Italië nog aan op een derde treffer, Honorio profiteerde uiteindelijk van balverlies van de Azeri's. Hij werkte knap af en gaf Italië een 0-3 voorsprong bij de rust. In die eerste helft overigens een opmerkelijke gele kaart voor de doelwachter van de Azeri's. Hij vergat een hangertje uit te doen.

Azerbeidzjan stak de ambities niet onder stoelen of banken bij aanvang van de tweede helft. Het team begon meteen met de vliegende keeper te spelen. Ze kwamen enkele keren in de buurt van een goal, maar elk balverlies werd levensgevaarlijk.

Goalies scoren

Amadeu kreeg al snel geel na opzichtig hands. Hij hield een bal die richting het lege doel tegen. De opdracht werd na twee Italiaanse goals al snel onmogelijk voor de Azeri's. Dos Santos en Lima tekenden voor de goals. Vooral de treffer van Gabriel Lima mocht er zijn. Hij jaste de bal in de volley recht in de kruising.

Ook doelman Mammarella was op zijn verjaardag nog aan het feest. Hij gooide de bal in het lege doel van de verzuipende Azeri's. Al de hele partij was de doelman een nachtmerrie voor de jongens uit Azerbeidzjan. Na zijn applausvervanging zette reservedoelman Miarelli de 0-7 eindstand op het bord. Italië tankte vertrouwen en mag samen met Slovenië naar de kwartfinales. Voor Azerbeidzjan zit het tornooi erop.

Herbeleef Azerbeidzjan (futsal) - Italië (futsal)