Overzicht: De beauty's van Ibracadabra

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Overzicht: De beauty's van Ibracadabra
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ibracadabra heeft het gisteren weer geflikt. Met twee doelpunten en een heerlijke pas tussendoor zorgde hij voor drie van de vier doelpunten voor PSG in Leverkusen. Vooral het tweede doelpunt van de Zweed zal op ons netvlies gebrand blijven. Onze redactie ging op zoek naar 10 beauty's van de Zweed.

1. Ibrahimovic schiet Leverkusen aan flarden in de Champions League

In de achtste finales van de Champions League neemt PSG het op tegen Leverkusen. Van een echte wedstrijd is er echter nooit sprake. Ibrahimovic scoort twee keer, vooral de 0-3 is van prachtige makelij. 

2. Ibra scoort er vier, waarvan twee beauty's tegen Anderlecht 

Ibracadra maakt Anderlecht belachelijk. Hij scoort er 4 waarvan twee beauty's. Bij zijn schitterend doelpunt vanop lange afstand krijgt hij zelfs applaus van het Astridpark. Zelfs Anderlecht krijgt dit heden dage maar zeer zelden van zijn supporters.

3. Een jonge Ibrahimovic vuurt een heerlijke pegel af tegen het Benfica van Koeman

In 2006 speelt Ibrahimovic nog voor Juventus. In een Europese wedstrijd zet de Zweed niemand minder dan Luisao opzij en schiet hij een botsende bal met zijn linker prachtig in de linker bovenhoek.

4. Ibra straft foutje van Nantes-doelman genadeloos af

In de Ligue 1 neemt Ibrahimovic een slechte doeltrap van de Nantes-doelman in één tijd op de slof. De bal valt over de keeper binnen.

5. Spectaculaire omhaal met Zweden tegen Engeland

Misschien wel de meest spectaculaire van allemaal. In een vriendschappelijke wedstrijd met Zweden tegen Engeland probeert Ibrahimovic een omhaal vanop 30 meter. Toeschouwers en commentatoren over heel de wereld kunnen het niet geloven dat de bal binnen valt.

6. Zlatan rolt met Ajax de NAC-defensie op en legt de bal rustig binnen

Al bij zijn periode bij Ajax is het meteen duidelijk. Dit is niet zomaar een voetballer. Zlatan Ibrahimovic krijgt de bal aangespeeld, dribbelt heel de NAC-defensie op een hoopje en legt de bal er rustig in.

7. Ibra scoort met heerlijke hakbal

In de Ligue 1 ziet Ibrahimovic tegen Bastia een hoge bal zijn richting opkomen. Een gewone volley is maar te gewoontjes voor Ibrahimovic. De man met de paardenstaart hakt de bal heerlijk in één tijd in de kruising.

8. Met AC Milan scoort Zlatan op identieke wijze als tegen Benfica met Juve

In het zuiden van Italië heeft Milan het moeilijk tegen Lecce, tot een lange bal bij Ibracadabra terecht komt. Die neemt hij prachtig met zijn linker op de slof. Het doelpunt doet erg denken aan nummer 3 in deze reeks, namelijk het doelpunt tegen Benfica.

9. Beauty's voor Inter

Ook in zijn Inter-periode scoorde Ibrahimovic beauty's aan de lopende band. Een hakbal zoals zijn doelpunt tegen Bastia of een vrije trap vanop 32 meter? Geen probleem voor Ibra.

10. Geweldige vrije trap met Barça

We waren het bijna vergeten, maar Zlatan speelde ook samen met Messi in Barcelona. Dit is één van zijn mooiste voor de Catalanen. Wat een schicht!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties