De topkandidaten om Casteels te vervangen

De topkandidaten om Casteels te vervangen
Foto: © Photonews

Marc Wilmots moet op zoek naar een derde doelman voor het WK. De voor de hand liggende keuze lijkt Silvio Proto te zijn, maar denkt ook Marc Wilmots zo? Want hij zoekt ook spelers die in zijn groep passen. Wij zochten even de topkandidaten voor u op.

Drie sterren

Silvio Proto

De kandidaat die door zowat elke waarnemer naar voor wordt geschoven als derde doelman. Het grote voordeel van de keeper van Anderlecht is dat hij al dertien caps achter zijn naam heeft staan en een serieuze winnaarsmentaliteit meebrengt. Proto heeft in het verleden echter een selectie aan zich laten voorbij gaan en dat werd hem niet in dank afgenomen door Marc Wilmots. Dat speelt dan weer in zijn nadeel. Maar Proto was gisteren ook duidelijk: "Als ze mij oproepen, ga ik", zei de man die nog geen vakantie gepland had. "Mijn vrouw is zwanger, maar ik zou wel naar Brazilië gaan."

Colin Coosemans

Coosemans heeft sinds zijn transfer naar Waasland-Beveren grote stappen gezet. Vooral op mentaal vlak en op vlak van de juiste mentaliteit tonen, heeft de jonge keeper progressie gemaakt. Een jongere meenemen, geeft Wilmots ook de zekerheid dat er geen ruzie zal ontstaan. Coosemans is tevens de vaste doelman van de nationale beloften en dus heeft hij wel een streepje voor.

Sammy Bossut

Maakt weer het mooie weer bij Zulte Waregem en zou een selectie voor Brazilië als de grootst mogelijke onderscheiding zien. Hij zou ook perfect passen in de hiërarchie van de doelmannen. Bossut houdt zich steeds low profile, maar heeft ook de kwaliteiten om er indien nodig te staan.

Twee sterren

Matz Sels

Ook Sels zit bij de beloftenploeg van Johan Walem en speelt - ondanks het slechte seizoen van Gent - steeds zijn wedstrijd. Er werden vraagtekens gezet na zijn vertrek bij Lierse, maar die speelde hij zelf weg.

Ruud Boffin

Misschien wel de meest verrassende naam in het lijstje, maar de Limburgse doelman speelt een bereseizoen in Turkije. Hij hield al dertien keer de nul en is de laatste maanden in bloedvorm. Hij incasseerde slechts drie doelpunten in de voorbije acht wedstrijden. We hoorden ook dat de technische staf van de Rode Duivels zich interesseren voor de impressionante goalie van Eskisehirspor.

Eén ster

Thomas Kaminski

Kaminski speelde door de blessure van Proto enkele goede matchen, maar zit sindsdien steevast op de bank bij Anderlecht. Wilmots nam hem wel al mee op stage naar Amerika, maar kwam daarna niet meer in het stuk voor. Hij is door zijn bankzittersstatuut ook zijn plaats bij de beloften kwijt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties