Hoeveel punten snoepte Lukaku de titelconcurrenten van Chelsea af?

Hoeveel punten snoepte Lukaku de titelconcurrenten van Chelsea af?
Foto: © SC

Arsène Wenger bekloeg zich afgelopen weekend over het systeem van uitleenbeurten waarbij spelers niet in actie mogen komen tegen hun moederclub. Daarmee doelde hij onder meer op Romelu Lukaku. Maar hoe cruciaal is de rol van de Rode Duivel voorlopig geweest in de titelstrijd?

Everton deed het als nummer vijf dit seizoen uitstekend tegen de titelpretendenten. In verschillende van die wedstrijden was ook een belangrijke rol weggelegd voor Romelu Lukaku. Een overzicht van de prestaties van de aanvaller tegen de top-vier.

Lukaku vs Arsenal

Everton haalde vier op zes tegen Arsenal. In de heenwedstrijd werd het 1-1 dankzij een doelpunt van invaller Deulofeu. Even voordien had Lukaku de bal gemist, waarna die bij de doelpuntenmaker terechtkwam. Afgelopen weekend stond de confrontatie in Goodison Park op het programma, met een beslissende rol voor Lukaku in de 3-0 zege.

Lukaku vs Manchester City

Manchester City moet nog op bezoek bij Everton. Het won de heenwedstrijd met 3-1. In die match vond Lukaku eveneens de weg naar de netten, maar punten leverde dat dus niet op.

Lukaku vs Liverpool

Op Anfield verloor Everton de derby kansloos met 4-0, maar in de heenmatch waren The Toffees er wel in geslaagd om hun aartsrivaal punten af te snoepen. Het werd 3-3 en ook in die match was er een cruciale rol weggelegd voor Lukaku. Big Rom scoorde immers twee van de drie doelpunten voor de thuisploeg.

Everton (zonder Lukaku) vs Chelsea

Everton mag dus geen beroep doen op Lukaku tegen Chelsea. Dat de ploeg van Martinez het ook kan zonder de huurling bewezen ze echter in het duel voor eigen publiek. Everton won die match met 1-0, nadat het in Londen met dezelfde cijfers verloren had. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties