"Proto schikt zich niet in rol van derde doelman"

Caroline Tonnelier
| 96 reacties
"Proto schikt zich niet in rol van derde doelman"
Foto: © SC

Bondscoach Wilmots zag de voorbije dagen twee vaste waarden in zijn selectie uitvallen met zware blessures. De vraag wie Casteels en Benteke moeten vervangen beheersen de pers. Proto lijkt kandidaat nummer één voor de rol van derde doelman, maar niet iedereen is voorstander van deze optie.

In Extra Time hadden de analisten het ook even over de kanshebbers om de plaatsen van Benteke en Casteels in te nemen.  Joos, Degryse, Boskamp en Vandenbempt waren het er over eens dat het heel moelijk wordt om de spits te vervangen. Een tweede type-Benteke loopt er dan ook niet rond, zeker niet op het niveau van de spits van Aston Villa. Volgens Degryse is Batshuayi sowieso de eerste keuze, al is hij een volledig ander type. Ook Joos is het ermee eens dat de Belgische topschutter mee moet naar het WK.

Voor de rol van derde doelman wordt Silvio Proto naar voren geschoven. Vandenbempt heeft echter zijn bedenkingen. “Proto schikt zich niet in de rol van derde doelman.” Hij pleit er dan ook voor om Coosemans mee te nemen, als jonge doelman die iets kan bijleren. Daarmee denkt Vandenbempt vooral aan het groepsproces. Boskamp was het niet eens met zijn collega-analist: volgens de Nederlander zijn enkel de kwaliteiten doorslaggevend voor de keuze.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties