"Alderweireld speelt ook volgend jaar in Spanje"

Mattias Verhaeghe
| 2 reacties
"Alderweireld speelt ook volgend jaar in Spanje"
Foto: Photonews

Toby Alderweireld beleeft een wisselvallig seizoen bij Atlético Madrid. Hij speelt af en toe, maar moet zich toch vooral tevreden stellen met een invallersstatuut. Bij de belangrijke wedstrijden wordt hij veelal aan de kant geschoven door trainer Diego Simeone. Hoe gelukkig is de Antwerpenaar echt?

Door Mattias Verhaeghe

Van vicekapitein bij Ajax naar bankzitter bij Atlético Madrid. Een wereld van verschil, maar dat zijn beide ploegen ook. “Je kan Ajax niet vergelijken met Atlético. Het verschil van niveau tussen beide ploegen is enorm groot. Als je bij Atlético speelt, is het logisch dat je niet alle wedstrijden speelt”, vertelt zijn vader, Vic Alderweireld, aan voetbalkrant.com.

Een verhuur aan een andere ploeg volgend seizoen zit er niet in

“We wisten van in het begin dat het niet gemakkelijk zou worden, maar er zijn duidelijke afspraken gemaakt met Atlético. De verstandhouding met hen is heel goed en we bouwen samen aan de toekomst van Toby. Er is op geen enkel moment een verkeerde keuze gemaakt. Atlético is de top in Spanje. Hij kon evengoed voor een middenmoter kiezen, maar hij kan een hoger niveau aan."

Genoeg kwaliteiten

Aan de speelstijl zal het niet liggen. Alderweireld liet in de speelminuten die hij kreeg meermaals zien dat hij het niveau aankan. Toch verdwijnt de verdediger bij de echt belangrijke wedstrijden weer op de bank. “Over de selectie van de spelers moet je bij de trainer zijn. Daar heb ik niks over te zeggen. Maar ik weet dat Atlético hem aangetrokken heeft met een bepaald doel. Ze geloven in de kwaliteiten van Toby en het feit dat hij bewijst dat hij het niveau aankan is zowel voor de club als voor hem heel belangrijk.”

Er is op geen enkel moment een verkeerde keuze gemaakt

Met Godin en Miranda beschikt Atlético over twee sterke verdedigers die de club niet meteen lijken te verlaten. “De verdedigers die er nu staan spelen er al een tijdje en zullen na dit fantastische seizoen waarschijnlijk niet vertrekken. Dan is het ook moeilijker om meteen je plaats in de basiself op te eisen. Maar Toby heeft zijn rol in het team.”

Geen vertrek

Een vertrek uit Spanje zit er voor Alderweireld allicht niet in. “Toby is heel gelukkig in Madrid. Hij heeft er ondertussen een leven opgebouwd en voelt zich goed bij de club. Een verhuur aan een andere ploeg volgend seizoen zit er niet in. Toby blijft in Spanje.”

Maar hoe liggen de kansen van Alderweireld bij de Rode Duivels dan als hij niet voldoende speelt bij zijn club. “Er wordt daar altijd over gepraat in de pers, maar voor mij is het duidelijk. Toby is een sterke speler en ik ben er zeker van dat hij zijn plaats in de nationale ploeg zal behouden”, besluit vader Alderweireld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties