Berchem alsnog naar het BAS voor een licentie?

Steven Bologne
| 7 reacties
Berchem alsnog naar het BAS voor een licentie?
Foto: © SC

Veel clubs waaronder Berchem Sport grepen naast een licentie voor tweede klasse. De Antwerpse club, die nochtans graag pronkt met haar financieel gezond bestaan en beleid, had de negatieve uitspraak niet verwacht. Het vecht deze wellicht aan omdat het louter om administratieve zaken gaat.

Vorig seizoen kreeg geel-zwart voor het eerst in haar bestaan een licentie. Dit seizoen moest de club zich voor ‘achterstallen’ bij de RSZ komen verantwoorden alsook omdat vijf spelers niet het minimumloon zouden krijgen. “Enkele spelers hebben de afgelopen maanden niet gespeeld waardoor ze hun minimumloon niet bereikten per maand. Wij zijn van oordeel dat dit volgens een CAO akkoord op jaarbasis wel in orde moet zijn, voor de zekerheid hebben we het verschil door het sociaal secretariaat laten betalen. Ook de laatste bijdrage voor de RSZ konden we niet meteen aantonen doordat de nodige attesten vanuit het sociaal secretariaat op zich lieten wachten”, klinkt het op het Rooi. Achterstallen zijn er dus hoegenaamd niet, blijkbaar. 

Berchem Sport onderzoekt of het in beroep gaat bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Nu er vele clubs naast een licentie grepen is eventuele promotie rechtstreeks of via deelname aan de eindronde niet uitgesloten. De kans om haar positie op de Antwerpse voetbalmarkt te verbeteren wil de Rooiploeg niet laten liggen. Zaterdagavond speelt de club een belangrijk duel tegen de degradatie in eigen huis tegen Grimbergen, als het de moeite loont vechten ze daarna wellicht de negatieve uitspraak aan. “De club heeft beslist om elke kans om te promoveren naar tweede klasse te grijpen.”

Voor erevoorzitter Erik Vermeylen, die de club enkele jaren geleden van de ondergang redde, is vooral de link tussen het niet verkrijgen van de licentie en de geruchten alsof de club financieel ongezond zouden zijn een doorn in het oog. “Het gaat louter om een paar documenten van het sociaal secretariaat die op zich lieten wachten en waardoor de deadline verstreek. Het verkrijgen van de licentie is vooral voor de eer en de uitstraling van de club belangrijk. Sportief kunnen we immers niet meer promoveren. Na het verkrijgen van het viersterrenlabel voor onze jeugd zou het verkrijgen van een licentie het beste bewijs zijn voor iedereen van onze ambitie. Financiële problemen zijn er dus zeker en vast niet.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties