Januzaj meest besproken Duivel in het buitenland

Januzaj meest besproken Duivel in het buitenland
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots maakte gisteren zijn selectie voor het WK in Brazilië bekend. Zowat alle Belgische media hebben al hun licht laten schijnen over de keuzes van onze bondscoaches. Maar hoe wordt de selectie bekeken in het buitenland?

In het buitenland wordt vooral de selectie van Adnan Januzaj veelvuldig aangehaald. Het goudhaantje van Manchester United haalde de selectie voor het WK kort nadat hij bekendmaakte dat hij voor België wil uitkomen.

Vooral in de Britse pers is Januzaj een groot onderwerp. Ze hebben het vooral over het feit dat Januzaj nog geen minuut speelde voor de nationale ploeg en nog maar net zijn keuze voor België bekendmaakte. Voor de rest acht de Britse pers de selectie als ‘verwacht’. The Telegraph heeft het bij Januzaj over ‘een volgend talent die zich bij de andere getalenteerde Premier League-jongeren in de Belgische nationale ploeg schaart’. Timmy Simons en Radja Nainggolan waren de grootste afwezigen voor de Britse media. Vooral de niet-selectie van de Roma-middenvelder snappen ze in Engeland niet.

De Franse pers pakt dan weer uit met dé verrassing, Divock Origi. De jonge aanvaller maakte dit seizoen furore bij Lille. Maar ook in Frankrijk hadden ze zijn selectie duidelijk niet verwacht, gezien hij nog geen minuut voor de Rode Duivels speelde. Samen met Januzaj een grote verrassing in de selectie. De grootste afwezigen zijn ook volgens de Fransen Timmy Simons en Radja Nainggolan.

In Italië wordt aan beide jonge spelers niet veel aandacht geschonken. Vooral Napoli-aanvaller Dries Mertens en Roma-middenvelder Radja Nainggolan worden besproken. De selectie van Mertens is er geen verrassing, de afwezigheid van Nainggolan is dat zeker wel. De Italianen snappen niet dat een speler als Nainggolan het WK moet missen, er is veel onbegrip voor zijn niet-selectie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties