ecuEcuador
engEngeland
Datum: 04/06/2014 21:00
Competitie: WK
Speeldag: Voorbereiding
Ecuador tankt vertrouwen tegen Engeland, match eindigt in mineur na opstootje
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Ecuador tankt vertrouwen tegen Engeland, match eindigt in mineur na opstootje
Foto: © Photonews

Ecuador zakt met een goed gevoel af naar Brazilië. De Zuid-Amerikanen hielden Engeland, dat flink wat experimenteerde in de laatste oefenpot, in bedwang in Florida.

De wedstrijd kon haast niet beter beginnen voor Ecuador, dat na amper acht minuten aan de leiding ging na een goal van Enner Valencia – niet te verwarren met kapitein Antonio Valencia.

Op het halfuur zette Wayne Rooney, spelend vanop de linkerflank, orde op zaken. Nadat Rickie Lambert net niet tot scoren kwam met een hakbal duwde Rooney het leer van dichtbij over de lijn.

Knappe actie leidt voorsprong Engeland in

Vlak na de pauze kwam Engeland op voorsprong, na knap samenspel tussen Ross Barkley en Lambert. Barkley gaf zijn directe tegenstander het nakijken met een brugje en Lambert knalde vervolgens tegen de touwen: 1-2.

Rood voor Valencia en Sterling

Op aangeven van Antonio Valencia trok Arroyo de stand opnieuw in evenwicht, maar even later ontsierde de partij. Raheem Sterling ging (onnodig) stevig door op Valencia, die de jonge Engelsman daarop naar de keel greep.

Beide heren kregen een rood karton onder de neus en mochten vroeger gaan douchen. Aan de stand wijzigde niets meer, heb bleef bij 2-2.

WK

 Voorbereiding