Datum: 01/06/2014 20:30
Competitie: WK
Speeldag: Voorbereiding
Geslaagde trip in Zweden: Hazard en Lukaku knallen de kers op de taart
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Geslaagde trip in Zweden: Hazard en Lukaku knallen de kers op de taart
Foto: © Photonews

De Rode Duivels kunnen tevreden terugblikken op hun uitstap in Zweden. De Belgen waren de hele wedstrijd de betere van de Zweden en zetten het balbezit om in twee erg knappe goals. Lukaku en Hazard waren aan het feest.

Sander De Graeve en Aernout Van Lindt in Stockholm

Een uur voor de partij tussen Zweden en België vielen er al twee opmerkelijke feiten te noteren. Zlatan Ibrahimovic speelde niet wegens rugklachten. Thibaut Courtois speelde dan weer wel, terwijl Simon Mignolet aan de aftrap verwacht werd.

Het Belgische legioen liet zich alvast horen. Ze wonnen het pleit in de mooie Friends Arena duidelijk van de flauwe Zweedse fans. De Belgen hadden het op het veld in de eerste minuten niet onder de markt. De Zweden dropten enkele ballen in de zestien en Van Buyten was in het begin van de match erg vaak aan de bal.

Kevin De Bruyne dichtbij wereldgoal

Een eerste prik van de Belgen kwam er op hoekschop. Kompany knikte naar de grond, maar raakte de bal niet vol genoeg. Enkele minuten later waren de Duivels daar opnieuw. Kevin De Bruyne probeerde het met een plaatsbal van ver, maar zijn klasseschot strandde op de kruising.

Ook de Zweden lieten, in tegenstelling tot hun fans, van zich horen. Kompany moest in allerijl een knal van Hysén afblokken.

De Belgen bleven wel baas en monopoliseerden de bal. Tien minuten voor de koffie werd dat beloond. Via De Bruyne en Witsel kwam de bal bij Lukaku. Dé man in vorm zette nog twee passen en poeierde het leer voorbij Isaksson in de linkerhoek. Het deel van het stadion dat het meeste lawaai maakte ontplofte.

Even later waren de Duivels dichtbij de 0-2, maar Van Buyten kreeg zijn kopbal van dichtbij niet voorbij Andreas Isaksson. De rust gingen we in met de 0-1 terecht op het bord. Vooral Dembélé en De Bruyne kenden een sterke eerste helft.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. De Belgen controleerden, de thuisploeg loerde op de counter. Na goed twintig minuten kregen we de grootste kans namens de Zweden. Zengin speelde mooi Durmaz vrij, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Daarna was het nog even wachten op animo tot Hazard zijn motor op gang trok. Na een een-tweetje achter het steunbeen getekend Kevin De Bruyne pakte Hazard Isaksson tegenvoets. 0-2 voor de Rode Duivels en meteen het laatste kunstje van Hazard. Fellaini kwam hem aflossen.

King Kompany in vorm

Origi en Chadli stonden toen al even op het terrein. Vooral die eerste toonde zich erg gretig. Overall was Vincent Kompany dé beste man op het veld. De kapitein kwam twee maal dichtbij een goal en was achterin de rots in de branding. Zijn bal op De Bruyne in de extra tijd verdiende een assist, maar de blonde middenvelder knalde naast.

De Rode Duivels kunnen terugblikken op een erg geslaagde stage in Zweden. Ze kunnen met vertrouwen de laatste trainingsweek op Belgische bodem in.

Opstellingen

Zweden Zweden

  Speler G Beoordeel
Isaksson Andreas 90' -
Lustig Mikael 85' -
Granqvist Andreas 90' -
Antonsson Mikael 62' -
Bengtsson Pierre 90' -
Larsson Sebastien 90' -
Källström Kim 45' -
Hysén Tobias 72' -
Toivonen Ola 79' -
Zengin Erkan 72' -
  Bank G Beoordeel
Wernbloom Pontus 45' -
Bengtsson Rasmus   28' -
Elmander Johan 18' -
Hiljemark Oscar 11' -
Johansson Mattias 5'  
Nilsson Per -  
Nordfeldt Kristoffer -  
Dahlin Johan -  
Ibrahimovic Zlatan -  

België België

  Speler G Beoordeel
Courtois Thibaut 90' -
Alderweireld Toby 90' -
Kompany Vincent 90' -
Van Buyten Daniel 90' -
Vermaelen Thomas 90' -
Witsel Axel A 90' -
Dembélé Mousa 90' -
De Bruyne Kevin A 90' -
Mertens Dries 68' -
Lukaku Romelu 74' -
Hazard Eden 79' -
  Bank G Beoordeel
Chadli Nacer 22' -
Origi Divock 16' -
Fellaini Marouane 11' -
Januzaj Adnan -  
Vanden Borre Anthony -  
Lombaerts Nicolas -  
Ciman Laurent -  
Defour Steven -  
Mignolet Simon -  
Mirallas Kevin -  
Vertonghen Jan -  
Bossut Sammy -  
Herbeleef Zweden - België

Vooraf

WK

 Voorbereiding