Reactie Alderweireld: "Had het in het begin toch wat lastig"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Alderweireld: "Had het in het begin toch wat lastig"
Foto: © Photonews

Toby Alderweireld stond tegen Zweden op de rechtsback tegen de sterke linkerflank van de thuisploeg. In het begin had hij het moeilijk, maar de verdediger van Atlético Madrid zette door én tankte vertrouwen.

Sander De Graeve in Stockholm

Bij de Zweden kwam het meeste gevaar over links, Alderweireld kreeg constant linksachter Bengtsson en linksbuiten Zengin tegenover zich. "Die linkerflank was erg sterk. Die Zengin heeft in de eerste helft eens kunnen schieten, maar verder waren er enkel voorzetten. Dat was ook het plan, het centrum vastzetten en de voorzetten wegwerken."

In het begin had Alderweireld het toch even lastig. "Dat klopt, maar na twee goeie tackles kwam dat vertrouwen terug. Ik ben algemeen beschouwd tevreden over mijn prestatie. Nu een dagje rust en dan op naar Knokke."

De Rode Duivels hielden voor het eerst sinds de partij in Schotland nog eens de nul, een opsteker voor de verdediging. "Het stond goed bij ons. Natuurlijk geef je altijd iets weg, zeker tegen een tegenstander van dit kaliber. Dit was geen Luxemburg, hé. We mogen echt wel tevreden zijn met deze 0-2 overwinning. De goeie organisatie en enkele klasseflitsen zorgden voor de zege."

De stage wordt door Alderweireld, net als de andere Duivels, positief beoordeeld. "We speelden dan wel op een zwaar veld en hadden al hard getraind, toch komen we uit deze week zonder blessures, dat stemt ons erg tevreden." Het veld was erg moeilijk om te verdedigen. "Ik hoop dat we in Brazilië betere velden onder onze voeten krijgen. Soms viel de bal dood, soms schoot hij door. Als verdediger moet je dan constant anticiperen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties