Reactie Lukaku vol vertrouwen: "Hebben laten zien dat we een topteam zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Lukaku vol vertrouwen: "Hebben laten zien dat we een topteam zijn"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels pakten vanavond de volle buit in Zweden. Romelu Lukaku zette België met een heerlijke knal op weg naar de overwinning. Achteraf was de spits erg tevreden over wat hij en zijn medemaats lieten zien.

Sander De Graeve in Stockholm

Romelu Lukaku en Eden Hazard bezorgden de Rode Duivels vanavond een 0-2-overwinning tegen Zweden. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht werd bovendien verkozen tot 'Man van de Match'. "Het is leuk om zo'n prijsje te krijgen", lachte Lukaku na afloop. "Maar ik ben vooral tevreden over het verloop van de wedstrijd. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, hé."

"In de tweede helft speelden de Zweden heel agressief, maar na tien minuten kwamen we er opnieuw bovenop. We hebben vanavond echt laten zien dat we een topteam zijn. Dat belooft veel goeds voor de toekomst. We hebben onze kwaliteiten laten zien."

Wist precies waar ik hem wou trappen

De aanvaller was vanavond bovendien goed voor een prachtig doelpunt. "De bal aannemen en trappen", maakt de spits het simpel. "Ik wist dat ik vrij stond, Kevin zette goed druk en Witsel speelde me perfect aan. Ik wist precies waar ik hem wou trappen en hij ging er mooi in. Hoe het komt dat ik momenteel zo weinig kansen nodig heb? Dat is al een volledig seizoen het geval. Maar het is nu vooral zaak om dat zo te houden."

"Dit is echt wel het perfecte einde van een goede stage", aldus Lukaku. "We hebben een zware week achter de rug. Maar uiteindelijk ben ik tevreden. De vruchten zijn er, hé." Enig nadeel was het veld vanavond. "Dat lag er echt slecht bij. Eden ging door en probeerde de bal aan Kevin te geven, maar hij vloog dertig meter de lucht in. Dat is niet normaal, hé."

Het veld verhoogde het risico op blessures, maar Lukaku zat er niet mee in zijn hoofd. "Neen, daar dacht ik niet aan. Ik heb me niet ingehouden. Niemand denk ik. We hebben ons allemaal honderd procent gegeven. We moeten gewoon volledig klaar zijn voor Algerije op het WK"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties