Reactie Witsel: "Die Zweden waren echt wel agressief"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
Witsel: "Die Zweden waren echt wel agressief"
Foto: © Photonews

Axel Witsel speelde gisteravond een uitstekende pot in en tegen Zweden. De verdedigende middenvelder bekende achteraf dat hij zich toch wat inhield in sommige duels. Hij is vooral tevreden dat de stage in Zweden afgesloten werd zonder extra blessureleed.

Sander De Graeve in Stockholm

België boekte een knappe zege op Zweden. “We waren veel beter georganiseerd dan tegen Luxemburg, veel scherper ook. Daardoor speelden we een goeie match vandaag. We waren goed én hebben gewonnen, dat geeft vertrouwen voor het vervolg.”

Het veld speelde het team wel parten. “Het lag er heel slecht bij, op sommige plaatsen was het hard, elders zakte je erin. Ach, we lieten het niet aan ons hart komen en scoorden twee goals, we zijn tevreden.”

Hield me in bij 50-50 duels

Het blijft natuurlijk opletten voor blessures. “Ik heb me in de tweede helft wel wat ingehouden bij 50-50 duels. De Zweden vertrekken op vakantie, voor hen is een blessure geen regelrechte ramp, voor ons wel. Wij moeten nog op het WK geraken, hé. Die Zweden waren echt wel agressief in de tweede helft.”

Witsel speelde nog eens met Dembélé voor zich, die maakte een goeie indruk. “We kennen Moussa, hij plooit zich altijd dubbel voor het collectief. Hij is zowel verdedigend als aanvallend erg sterk, dat toonde hij vanavond.”

Een voorkeur spreekt hij niet uit. “Er zijn verschillende types spelers die voor me kunnen staan. Dat ik bij Steven offensiever kan spelen? Dat klopt, maar je moet altijd naar de tegenstander kijken, hé. Een echte voorkeur heb ik niet, ik kan met iedereen samenspelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties