Groep H: België

Groep H: België
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook ons eigen land.

Algemene informatie: België

Hoofdstad: Brussel
Inwonersaantal: 11.099.554
Oppervlakte: 30.528 km2
Staatshoofd: Filip (koning)
Volkslied: Brabançonne

Bijnaam nationale ploeg: Rode Duivels
Bondscoach: Marc Wilmots
Meeste caps: Jan Ceulemans (92)
Topscorer allertijden: Bernard Voorhoof (31)
Bookmakers: 22 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 11
Beste resultaat: vierde plaats in 1986
Resultaat vorig WK: /

Voor de twaalfde keer zijn we er al bij op een WK, maar de vorige keer was al in 2002 in Japan en Zuid-Korea. Toen werden we uitgeschakeld in de achtste finales.

Deze keer hebben we een afsprak met de geschiedenis. Kunnen we in het land van het voetbal verder raken dan die achtste finales en eventueel ons beste resultaat van 1986 evenaren of verbeteren?

Weg naar het WK

België was oppermachtig in zijn WK-kwalificatiepoule. Het verloor geen enkele keer en kon zich op de voorlaatste speeldag plaatsen in het hol van de leeuw, door twee doelpunten van Romelu Lukaku in Kroatië. 26 op 30, zo goed ging het nooit voor de Duivels. Lees alles over de weg van de Rode Duivels naar het WK HIER.

Het moment: België - Nederland

Meer nog dan het belangrijke duel in Kroatië, was er het duel waar alles veranderde voor de Rode Duivels. Er waren supportersuitdagingen, de Rode Duivels wonnen van Nederland en het nieuwe elan was gelanceerd.

Blikvangers

Weinig spelers bij de Rode Duivels die geen blikvangers zijn. We hebben ervaren rotten, talenten en vooral heel veel spelers die bij grote clubs in Europa spelen. Toch zijn er nog enkele waarvan we eens te meer hopen dat ze op dit WK zullen schitteren. Lees alles over de blikvangers van België HIER.

WK-babe

Voor onze WK-babe kunnen we niet om Polly Parsons heen. Zij is de vriendin van Thomas Vermaelen. Maar er is veel meer. Lees alles over de babes van België HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties