Update: Uruguay in beroep tegen schorsing Suarez

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 52 reacties
Update: Uruguay in beroep tegen schorsing Suarez
Foto: © SC

Het WK van Luis Suarez is voorbij. De aanvaller krijgt een schorsing van negen wedstrijden voor het bijten van Giorgio Chiellini. Bovendien mist de Uruguayaan in één klap het begin van het seizoen met Liverpool. Uruguay besloot intussen beroep aan te tekenen.

UPDATE: Uruguay gaat in beroep tegen de schorsing van Luis Suarez. Het beroep is echter niet opschortend. We zien de spits van Liverpool dus niet meer terug op dit WK.

De voltallige voetbalwereld keek verbijsterd toe hoe Luis Suarez in de slotfase van de partij tussen Uruguay en Italië zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini plantte. Na de partij barstte dan wel nog een Uruguayaans kwalificatiefeestje los, maar Suarez besefte op dat moment wellicht al dat zijn WK voorbij was.

En de FIFA heeft die veronderstelling nu ook bevestigd. Suarez wordt voor negen wedstrijden geschorst en moet een boete van 100.000 Zwitserse frank ophoesten. Maar dat is nog niet alles: de aanvaller mag vier maanden lang geen enkele voetbalgerelateerde actitiviteit uitoefenen. Op die manier mist hij dus meteen het begin van de Premier League met Liverpool FC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties