Xherdan Shaqiri: dé Adnan Januzaj van Zwitserland?

Xherdan Shaqiri: dé Adnan Januzaj van Zwitserland?
Foto: © Photonews

Xherdan Shaqiri. Die naam is sinds gisteren bekend in het volledige voetbalrijk. De kleine aanvaller trapte Zwitserland namelijk met drie rozen voorbij Honduras. Leuk detail: in Liverpool wordt er momenteel danig gevloekt.

Door Cédric De Volder

Xherdan Shaqiri meet dan misschien maar 1m69, maar is sinds gisteren wel een grootheid in het land van 'Koning Voetbal'. De Europese voetbalfans kennen de Zwitser met Kosovaarse roots al sinds de schitterende CL-campagne van FC Basel tijdens voetbaljaargang 2011 - 2012. Shaqiri was destijds eigenlijk op z'n eentje verantwoordelijk voor de uitschakeling van Manchester United.

De vergelijking met onze Adnan Januzaj gaat overigens goed op. Ook de 22-jarige Shaqiri heeft immers Kosovaarse roots en twijfelde een poosje tussen beide naties. Het ontbreken van een (erkend) nationaal team in Kosovo liet hem dan maar het rode shirt aantrekken. Een kleur die Shaqiri overigens nauw aan het hart bleek te liggen. De flankaanvaller tekende pakweg een jaar geleden namelijk een driejarig contract bij Bayern München.

Enig probleem: het bleek onmogelijk om in Beieren op te boksen tegen Franck Ribéry en Arjen Robben. Shaqiri verzamelde dan wel speelminuten, maar kon zich nooit echt manifesteren in de Allianz Arena. En op die manier kwam Liverpool op de proppen. The Reds - ja, opnieuw roodhemden - proberen al een tijdje om Shaqiri naar de Premier League te loodsen. 

En het team van Simon Mignolet leek in haar opzet te slagen. Tot gisterenavond... Shaqiri ontbond zijn duivels drievoudig tegen Honduras, loodste Zwitserland naar een galawedstrijd tegen Argentinië en is in één klap gewild door de halve Europese voetbaltop. Ondertussen wrijft ook de secretaris van Bayern zich in de handen. Een verkoop van Shaqiri lijkt plots wel heel winstgevend te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties