Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (speeldag 06)

Gentil Dossche

Matige oogst deze week met slechts 23 doelpunten al troffen Roy Broeckaert, Ben Mbemba, Jeroen Schoukens en Niek Van Sprundel elk 2 keer raak. Van Sprundel wordt nu alleen leider.

Goalgetters: 9: Van Sprundel (Zelzate) 8: Mertens (Dikkelvenne) 5: Schoukens, Wantens (Appelterre) Vertonghen (Kruibeke) 4: Broeckaert (Drongen) Jens De Landtsheer (Voorde) Dillens (Meldert) Erkoc (Melsele) Iakovlevski (Rapide) Nkulu (Appelterre) Thuy (Stekene) Van De Manacker (Kruibeke) Vanderbeck en Vergucht (Eine) 3: Asselman, Jonas De Landtsheer (Voorde) Dekeukeleire (Lovendegem) Kesteloot (Dikkelvenne) Mbemba, Noël-Dero (Appelterre) Robaeyst, Van der Cruyssen (Laarne) 2: Y. Cathoir (Melsele) De Block (Rapide) De Caluwé en Van Nieuwenhuyze (Robur) Hebberecht, Jacobs, Maenhout (Zelzate) Koppen, Yzewyn (Stekene) Mestdagh (Drongen) Saeys (Meldert) Van Damme, Van Den Branden (Ninove) Van Der Haeghen (Dikkelvenne). 1: 43 spelers

Speeldag 6: Zaterdagavond kreeg Rapide Lebbeke het erg jonge TK Meldert over de vloer. Zoals verwacht leverde dat de 1ste seizoenszege op al was het een flauwe match om snel te vergeten. Iakovlevski 1-0, Van Impe 2-0, De Block 3-0

Een noodgedwongen hertekend Lovendegem had geen verhaal bij Melsele nadat de ploeg tot 10 was herleid. Een kwartier voor tijd klaarde Svelta de klus binnen de 5 minuten. Van Goethem 1-0, Erkoc 2-0

Zondag lag het zwaartepunt in Appelterre waar Ninove op bezoek was. De momenteel onklopbare thuisploeg maakte al snel brandhout van de bezoekende intenties. Mbemba 1-0 en 2-0, Schoukens 3-0 en 4-0, Noël-Dero 5-0

Dikkelvennestreed met open vizier bij Laarne-Kalken en dat leverde een genietbare wedstrijd op. De thuisploeg klom snel op voorsprong maar de bezoekers namen onmiddellijk de bovenhand. Van Der Cruyssen 1-0, Mertens 1-1, Kesikbas 1-2

Na de ruime zege van vorige week bleefZelzate op zijn elan doorgaan en aan het uur keek Eine tegen een onoverbrugbare achterstand aan. Maenhout 1-0, Van Sprundel 2-0 en 3-0, Hebberecht 4-0

Maldegemstartte goed maar Voorde nam stilaan over. Kort voor de rust openden de bezoekers de score en de thuisploeg beek te onmachtig om het tij te keren. De Landtsheer 0-1

Avanti Stekenehad in de 1ste helft niets te bieden en 20 minuten voor tijd zorgde Drongen voor een dubbele voorsprong. In een prangende slotfase scoorde de thuisploeg nog 3 keer. Broeckaert 0-1 en 0-2, Yzewyn 1-2, Franssens 2-2, Thuy 3-2

In een aangename en evenwichtige wedstrijd namen beide ploegen een helft voor hun rekening. Voor Kruibeke stond het doelhout 2 keer in de weg maar Robur Moerzeke dwong nadien de bezoekers achteruit. Eindstand 0-0

Rangschikking: Appelterre 18p Dikkelvenne 15p Zelzate 14p Voorde 13p Ninove en Laarne-Kalken 10p Avanti Stekene 9p Melsele 8p Drongen, Kruibeke en Eine 7p Lovendegem en Rapide Lebbeke 6p Robur Moerzeke 4p Meldert 3p Maldegem 0p.

Speeldag 07: zaterdag: Meldert – Maldegem en Ninove - Robur (19u30) Melsele – Avanti (20u). Zondag: Dikkelvenne – Zelzate, Drongen – Appelterre, Kruibeke – Rapide, Lovendegem – Eine en Voorde – Laarne (15u)

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.be of op 0499-767.499