Het rapport: hoe deden onze landgenoten het in de Champions League?

Het rapport: hoe deden onze landgenoten het in de Champions League?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook gisteren kwamen enkele Rode Duivels in actie, al was er qua resultaten opnieuw weinig goeds te melden van onze Belgen. Hazard toonde klasse, maar miste een strafschop. En de rest van de Belgen? Die zitten in de problemen. Verneem het hier allemaal!

Door Aernout Van Lindt

Eden Hazard

Er stond gisteren eigenlijk opnieuw geen maat op de kleine dribbelkont van Chelsea. Hij dartelde als vanouds diverse spelers voorbij en lokte daarbij ook een strafschop uit. Reden genoeg om hem in het CL-team van de week op te nemen.

Toch zijn er ook minpuntjes: Hazard miste voor het eerst op het hoogste niveau een strafschop, waardoor Chelsea uiteindelijk maar met 1-1 gelijkspeelde tegen Maribor. Thibaut Courtois zat op de bank bij Chelsea, Cech kreeg zijn kans.

Urko Pardo

Urko Pardo was in de eerste wedstrijd tegen PSG bijna de matchwinnaar, maar uiteindelijk moest hij zich toch gewonnen geven. De terugmatch? Minder rooskleurig voor de Belg. Al in minuut 1 tastte hij half naast de bal op een schotje van Cavani, die zo meteen de Parijzenaars op weg zette naar de 1-0 overwinning.

Vincent Kompany

De skipper van Manchester City staat met de rug tegen de muur. Na dom puntenverlies in Moskou was thuis winnen van de Russen primordiaal om de kansen te vrijwaren. Maar neen: het verloor in eigen huis met 1-2. De Engelse pers sabelde Kompany zelf neer: "Zwakke match van de kapitein, die het niet kon bijbenen." Boyata bleef de hele match op de bank zitten bij City.

Radja Nainggolan

Ook voor Radja Nainggolan is de volgende ronde nog absoluut niet binnen. Ze zullen nog vol aan de bak moeten in de laatste twee wedstrijden, na nieuw verlies tegen Bayern Munchen.

Het werd gelukkig 'maar' 2-0, na de pandoering in de heenmatch (1-7). Nainggolan zelf deed zijn best, maar botste een aantal keer op een - hoe kan het ook anders - sterke Neuer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties