Anderlecht heeft enige spijt: "Maar vooral fier"

Anderlecht heeft enige spijt: "Maar vooral fier"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht verzamelde drie gelijke spelen op verplaatsing, één thuisoverwinning en twee nederlagen in eigen huis gedurende deze Champions League-campagne. Er zat meer in, maar met zes punten heeft paars-wit de Belgische eer meer dan hoog gehouden.

Wat als...? We hebben het al zoveel keer herhaald... Wat als er thuis gewonnen was van Arsenal en wat als er op verplaatsing gewonnen was van Galatasaray? Dan was Anderlecht altijd geplaatst voor de volgende ronde. Maar laten we daar nu voor de laatste keer bij stilstaan, want het was gewoon goed wat de Brusselaars lieten zien deze campagne.

Een superprestatie

"We hebben ons nergens belachelijk gemaakt en enkel door Dortmund werden we thuis wat weggespeeld", aldus kapitein Silvio Proto. "Er zat meer in, en daar hebben we wat spijt over, maar we zijn vooral fier dat we dit konden doen."

Met zes punten hoeft Anderlecht zich uiteraard niet te schamen. Meer zelfs, trots is in deze op zijn plaats. Slechts één enkele Belgische ploeg kan een beter rapport voorleggen: Anderlecht uit 2000-2001. "Ik speelde toen zelf niet, maar trainde wel mee", knikte Deschacht. "Dat was beter, maar kan je dit geen superprestatie noemen?"

Ik ben alleszins tevreden over mijn campagne

"Ok, misschien hadden we kunnen doorgaan, maar de spijt wordt verdrongen door fierheid. En dat mogen we gerust zijn. We hebben ons nergens laten doen. We hebben gevochten en telkens met een uitmuntende mentaliteit gespeeld", zei de verdediger. 

De man die - samen met Proto - het meest constant was, was uiteraard Dennis Praet. "Ik denk dat we fier mogen zijn. We sprokkelden zes punten in een enorm lastige groep en kunnen met veel trots naar onze prestaties kijken. Ik ben alleszins zelf ook tevreden over mijn campagne. Al geldt dat voor iedereen, denk ik.

Doorgaan op dit elan

Anderlecht mag straks in de Europa League bewijzen dat het met de top van Europa gestreden heeft en goed bevonden werd. "We mogen heel trots zijn op alle wedstrijden in deze Champions League", zei Anthony Vanden Borre.

"En misschien hebben we niet gekregen wat we eigenlijk wel hadden verdiend. Maar daar gaan we nu niet meer aan denken. Het was goed en nu moeten we op dat elan doorgaan in de competitie en in de Europa League, besloot de rechtsachter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties