Ongeziene chaos bij grootmacht Barcelona

Robby Morren
Robby Morren
| 29 reacties
Ongeziene chaos bij grootmacht Barcelona
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat een chaos op dit moment bij Barcelona. Wat dezer dagen bij de Catalaanse grootmacht gebeurt, is ongezien. We zetten alle gebeurtenissen op een rijtje.

1 Transferverbod tot 2016

Barcelona ging in beroep tegen het transferverbod dat het kreeg opgelegd omdat het de regels overtrad bij transfers van jeugdspelers. Het beroep dat de club aantekende bij het Internationaal Sporttribunaal werd verworpen waardoor Barça tot januari 2016 geen transfers meer mag doen.

2 Technisch directeur ontslagen

Maandag werd technisch directeur Andoni Zubizarreta ontslagen. Hij werd met de vinger gewezen voor de weinig succesvolle zomertransfers - waaronder Thomas Vermaelen - en omwille van het transferverbod.

3 Carles Puyol stapt op

Barça-icoon Puyol was de afgelopen maanden de assistent van Zubizarreta. Hij was de gedoodverfde kandidaat om technisch directeur te worden, maar na het ontslag van Zubizarreta stapte Puyol maandagavond zelf op.

4 Messi stuurt noodsignalen uit

Lionel Messi mag dan wel de beste speler op deze aardbol zijn, hij neemt zelden of nooit kritiek in de mond. Naar een club of een ploegmaat uithalen, doet hij niet.

Dat hij maandagavond besloot om Chelsea te volgen op Instagram - en zijn vriendin op Twitter - is een noodkreet. De Argentijn ziet dat alles misloopt bij Barcelona en bovendien voelt hij zich niet opperbest bij de rol die coach Enrique hem geeft.

5 Tegenvallende resultaten

De nederlaag van afgelopen zondag is ook hard aangekomen. Barcelona had immers kunnen profiteren van het puntenverlies van aartsrivaal Real Madrid.

6 Ultimatum voor coach

Volgens het welingelichte El Mundo Deportivo heeft het bestuur zijn onvrede laten blijken aan coach Luis Enrique. De oefenmeester kreeg een ultimatum voorgeschoteld.

Het bestuur wil donderdag een heel ander, overtuigend Barcelona aan het werk zien. De coach doet er best aan de twee volgende matchen te winnen. Bovendien moet hij de orde in de kleedkamer herstellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties