"Wat Cruijff voor Ajax is, is Coppens voor Beerschot"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
"Wat Cruijff voor Ajax is, is Coppens voor Beerschot"
Foto: © SC

Na het heengaan van voetbalicoon Rik Coppens kondigt zondag een emotionele namiddag op het Kiel aan. Beerschot-Wilrijk en zijn fans kunnen de periodetitel inlijven, maar zullen vooral ode willen brengen aan hun Gouden Schoen van 1954.

Hoewel de gezondheid van Coppens er de laatste jaren fel op achteruit was gegaan, kwam het overlijden toch als een verrassing. "Voor de training heeft de coach er gisteren even bij stilgestaan", vertelt aanvaller Dries Ventôse bij Voetbalkrant.com.

"Wij als spelers hebben hem nooit aan het werk gezien, maar kennen hem natuurlijk wel van interviews en weten wat voor een legendarisch Beerschot-figuur hij was. Wat Cruijff voor Ajax is, is Coppens voor Beerschot en het Belgische voetbal."

Fier dat we voor Rik Coppens mochten spelen

Zijn dood zal ook zondag tegen Hades nog nazinderen. "Het was een zwarte dag gisteren. Ik denk dat dit voor veel mensen in het stadion een andere gevoel zal geven. Hij kwam naar héél veel wedstrijden kijken, en in het begin van dit seizoen was er nog de Rik Coppens-dag. We zijn fier dat we toen voor hem mochten spelen."

Aan de periodetitel die op het spel staat, hechten Ventôse en zijn maats weinig belang. "Dat zou een mooie bekroning op onze reeks zijn, maar hard zijn we er niet mee bezig. We kunnen niet ontkennen dat we resoluut voor de titel gaan. Hades, dat overigens derde staat, liet in de heenmatch wel een sterke indruk na."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties