Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (speeldag 22)

Gentil Dossche

Een hattrick van Jeroen Schoukens en dubbels van Stijn Dekeukeleire, Jonas Schouppe en Sampson Twum hadden een groot aandeel in de 32 treffers van deze speeldag. Bovenaan de rangschikking bleef alles zoals het al was.

Goalgetters: 22: Mertens (Dikkelvenne) 19: Van Sprundel (Zelzate) 17: Vanderbeck (Eine) 13: Broeckaert (Drongen) Schoukens (Appelterre) 12: Dekeukeleire (Lovendegem) 11: Van De Manacker, Vertonghen (Kruibeke) 10: Wantens (Appelterre) 9: Djedovic (Maldegem) Mbemba (Appelterre) Thuy (Stekene) 8: Iakovlevski, Van Impe (Rapide) Kesteloot (Dikkelvenne) Mertens (Zelzate) Vergucht (Eine) 7: Asselman, Deblander (Voorde) Cherlet (Maldegem) Derudder (Stekene) Erkoc (Melsele) Kissi (Dikkelvenne) Pieters (Kruibeke) Troch (Maldegem) 6: De Clercq (Drongen) Jonas De Landtsheer (Voorde) De Smet, Jacobs (Zelzate) Geeroms, Standaert (Ninove) Nkulu (Appelterre) Schouppe, Vive (Laarne) Van Nieuwenhuyze (Robur) 5: Belhaj (Robur) Jens De Landtsheer, Moreels (Voorde) Noël-Dero (Appelterre) Rensing (Kruibeke) Twum (Maldegem) 4: Cathoir (Melsele) Cooreman (Rapide) De Rouck (Eine) De Wannemaeker, Van Den Branden (Ninove) Dewilde (Stekene) Dillens (Meldert) Gacem, Robaeyst, Van der Cruyssen (Laarne) Maenhout (Zelzate) Mirvic, Verstraete (Maldegem) Praet (Voorde) Stassin (Dikkelvenne) Van Buyten, Van Driessche (Robur) Van Landschoot (Drongen) 3: 17 spelers 2: 33 spelers en 1: 49 spelers

Speeldag 22: Een iets teveel respect tonend Zelzate moest vrij vroeg achtervolgen en Dikkelvenne vergat de voorsprong uit te diepen. Toen de thuisploeg gelijkstelde werd het een echte cupmatch maar de stand wijzigde niet meer. Kissi 0-1, Jacobs 1-1

Op slag van rust zag Robur Moerzeke hoe Ninove de bordjes in evenwicht bracht. Beide ploegen lieten enkele kansen onbenut en nadat de bezoekers opnieuw scoorden was het pleit beslecht. Belhaj 1-0, Standaert 1-1, De Crick 1-2

In Appelterre kende Drongen een droomstart al duurde die slechts enkele minuten. Kort na de rust zorgde de thuisploeg voor een onoverbrugbare kloof. De Clercq 0-1, Schoukens 1-1 en 2-1, Mbemba 3-1, Schoukens 4-1, Verbelen 4-2

Voordebegon het beste aan de match maar Laarne-Kalken reageerde gevat. Ook toen de bezoekers gelijkstelden zorgde de thuisploeg voor gevat antwoord. Ketsman 0-1, Schouppe 1-1 en 2-1, Moreels 2-2, Ongena 3-2

In de eerste helft vielen amper kansen door het snelle storen van beide ploegen. Net voor de rust brak Rapide Lebbeke de ban en aan het uur was ex-zwarte beest Kruibeke helemaal uitgeteld. Dahmany 1-0, Putteman 2-0, Van Delm 3-0

Maldegemstartte krampachtig maar verzilverde toch zijn kansen. TK Meldert kon nog even milderen maar de thuisploeg zette orde op zaken. Twum 1-0 en 2-0, Djedovic 3-0, Keppens 3-1, Cherlet 4-1

Met twee ploegen die meer schrik hadden om te verliezen was er amper doelgevaar. Na het uur klom Melsele op voorsprong en

Stekenehing de bordjes in evenwicht zodat elk kreeg wat hem toekwam. Cathoir 0-1, Iddi 1-1

Al voor de rust had Lovendegem de betere kansen en ook nadien bleek Eine niet in staat de bezoekers van zich af te houden. Dekeukeleire 0-1, Rustem 0-2, Pareyn 1-2, Dekeukeleire 1-3, Wettinck 1-4, Hoebeke 1-5

Rangschikking: Dikkelvenne 52p Ninove en Appelterre 46p Zelzate 43p Voorde 38p Rapide Lebbeke 34p Maldegem 30p Stekene 29p Laarne-Kalken 28p Lovendegem 27p Eine en Melsele 26p Kruibeke 25p Drongen 23p Robur 15p Meldert 4p.

Speeldag 23: zaterdag 21/02: Ninove – Rapide (19u30) Melsele – Appelterre (20u). Zondag (15u): Dikkelvenne – Eine, Drongen – Robur, Kruibeke – Maldegem, Lovendegem – Stekene, Meldert – Laarne en Voorde – Zelzate.

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.be of op 0499-767.499