Datum: 15/02/2015 12:00
Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Mestalla
Spaanse topclub sluipt CL-plaatsen binnen dankzij vreemde strafschop (met beelden!)
Sander De Graeve

Valencia kreeg vanmiddag Getafe over de vloer in het eigen Mestalla. Een gouden kans voor de traditieclub om opnieuw de top-vier binnen te komen. Toch ging dat niet zo makkelijk als gedacht.

Getafe staat een pak lager geklasseerd dan de thuisploeg, maar zorgde met een stugge verdediging toch voor problemen. In de eerste helft kreeg geen van beide teams de bal tegen de touwen. Rusten geblazen bij een teleurstellende 0-0 tussenstand.

Na de koffie ging het niet veel beter. Valencia kreeg maar een handvol schoten tussen de palen in een ondermaatse prestatie. Goed twintig minuten voor tijd kon de thuisploeg dan toch scoren. Het had er wel een penalty voor nodig. Negredo, de huurling van City, twijfelde niet.

Dankzij zijn, toch wel vreemd getrapte, goal komt Valencia opnieuw de top-vier binnen. Het team staat nu op een plek die recht geeft op de kwalificaties voor de Champions League.